Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UTVRĐUJU SE MOTIVI IVANA BOŽIĆA Bez položenog vozačkog bio u stresu kada je ugledao policiju na cesti?!

UTVRĐUJU SE MOTIVI IVANA BOŽIĆA Bez položenog vozačkog bio u stresu kada je ugledao policiju na cesti?!

U mladosti je bio psihijatrijski tretiran, ima dijagnozu ADHD

U nastavku suđenja Ivanu Božiću za pokušaj teškog ubojstva policijskog vježbenika kojeg je udario Golfom u Ulici Domovinskog rata i nastavio s vožnjom, ispitana je psihijatrica koja ga je vještačila. 

Božić je u mladosti bio psihijatrijski tretiran, ima dijagnozu ADHD i poremećaja ponašanja. Prema liječničkom uvjerenju kaznionice u Turopolju postavljena je dijagnoza disocijalnog poremećaja ličnosti.

Vještakinja je navela da Božić ima poteškoće razumijevanja motiva vlastitih postupaka, stvaranja realnog pogleda na sebe i svoje ponašanje, kao i realnog razumijevanja ponašanja drugih i shvaćanja njihovih motiva. 

Poremećaj je karakterističan za osobe s poremećajem ličnosti, a posebno dolazi do izražaja u situacijama koje oni doživljavaju stresnima. 

Branitelja Vinka Ljubičića zanimala je mogućnost da Božić, s obzirom na svoju strukturu osobnosti i činjenicu da nema položen vozački ispit, bude u stresu nakon što je ugledao policiju na cesti. 

Vještakinja je odgovorila potvrdno. Kaže da je upravo to razlog zbog kojeg je zaključila da je bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. 

Vještakinja nije mogla odgovoriti na drugo pitanje branitelja Ljubičića je li mogla utvrditi postojanje volje za počinjenje ovog teškog kaznenog djela. Kaže da je to zbog toga jer nije uspjela rasvijetliti motive njegovih postupaka s obzirom da se brani šutnjom.   

Toksikološkim vještačenjem utvrđeno je da je Božić konzumirao marihuanu, kokain i Diazepam, no vještakinja nije mogla precizirati kada točno. 

Božić je imao prigovor na vještačenje. Kaže da je riječ o 'copy paste' nalazu jer je isti kao i nalaz njegovog cimera u ćeliji.

Vaša reakcija na temu