Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Uvijek ste htjeli naučiti kako iskoristiti sredstva iz EU fondova? Sada je pravo vrijeme, više od 22 milijarde eura su na raspolaganju!
Centar izvrsnosti Piše: Kreirano u suradnji s Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

Uvijek ste htjeli naučiti kako iskoristiti sredstva iz EU fondova? Sada je pravo vrijeme, više od 22 milijarde eura su na raspolaganju!

Svi projekti pomažu u rješavanju velikih socijalnih problema, ali i poboljšavaju kvalitetu i život građana

Znate li da će Republika Hrvatska iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u periodu od 2021. do 2027. godine imati na raspolaganju nešto više od 22 milijardi eura? Višegodišnji financijski okvir (VFO) za razdoblje od 2021. do 2027. godine donosi 12,68 milijardi eura, a instrument EU nove generacije (Next generation EU) donosi 9,40 milijardi eura.

Borba protiv diskriminacije i migracija te poboljšanje uvjeta za učenike u ustanovama u kojima se školuju, promjene su koje ne utječu samo na osobe koje se nalaze u određenom problemu, već se promjena događa radi svih nas. 

Osim što sredstva iz fondova EU pomažu riješiti velike socijalne probleme, provedba EU projekata nudi pristup modernim i inovativnim idejama koje pokreću promjene. Svi projekti pomažu u rješavanju velikih socijalnih problema, ali i poboljšavaju kvalitetu i život građana, zato je korištenje sredstava i pravilna provedba projekata ispravan način da se stvari krenu mijenjati na bolje.

Zahvaljujući stručnosti i iskustvu djelatnika Centra za izvrsnost Splitsko-dalmatinske županije, pokrenut je Program usavršavanja za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata, s posebnim naglaskom na odgojno-obrazovne djelatnice i djelatnike. Nastavnici kao važni stupovi odgoja i obrazovanja mogu pomoći u promicanju jednakopravnosti, očuvanju nacionalnog i lokalnog identiteta te unapređenja još kvalitetnijeg školovanja. 

Jedan od ciljeva programa je omogućiti odgojno-obrazovnim institucijama da unaprijede svoje  poslovanje, nastavne programe i mogućnosti te da osiguraju inovativne sadržaje za rad s učenicima. Moduli koje će polaznici obraditi su EU fondovi i programi, Projektno planiranje, Izrada projektne prijave, Upravljanje provedbom projekata EU te Evaluacija i izvještavanje na projektu.

Uvjet za prijavu na program je da osoba ima završen najmanje preddiplomski sveučilišni ili stručni studij (bacc. ili vss.). Program će se provoditi kroz skupne i individualne konzultacije te praktične vježbe, a ukupno trajanje programa je 160 sati.

Upisom u ovaj program odgojno-obrazovni djelatnici čine važan korak u stjecanju novih kompetencija i razvoju, kako na osobnoj razini, tako i unutar sredine u kojoj djeluju. Centar izvrsnosti će po uspješnom završetku svakom polazniku dodijeliti Uvjerenje o usavršavanju za poslove voditelja pripreme i provedbe EU projekata, zato pozivamo sve nastavnike u obrazovno-odgojnim ustanovama da se pridruže i budu promjena za bolje sutra svih nas, a posebno djece.

Sve informacije o programu, načinu upisa i cijeni dostupne su na linku https://ci-sdz.hr/usavrsavanje-voditelji-projekata/, a za sve dodatne informacije i upite zainteresirani se mogu javiti na email info@ci-sdz.hr 

Vaša reakcija na temu