Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽAS NA BRAČU Manijak u dva tjedna potrovao 30 mačaka u Povljima

UŽAS NA BRAČU Manijak u dva tjedna potrovao 30 mačaka u Povljima

Alarmirana je policija

Očajni prizori u Povljima na Braču. U zadnja dva tjedna nekakav je manijak otrovao 30 mačaka, 10 ih je uginulo u posljednja dva dana. Ljudi su očajni, pozvali su policiju i ukazali im da sumnjaju na jednu osobu, a jutros je o svemu obaviješten i načelnik Općine Selca Ivan Marijančić

'Čuo sam se s ljudima i udrugama, dogovorili smo protokole za postupanje ako se ovo nastavi. Općina ima ugovor s azilom u Kaštelima o zbrinjavanju uginulih životinja. Neke su pokapane, a neke bačene u kontejner. Svakako bi trebalo uzeti tkivo za toksikološku analizu i odmah pozvati policiju kako bi se sve odradilo po proceduri. 

Ovo je izuzetno opasno, otrov je bačen u javni prostor. Uginulo je 30-ak mačaka, imale su pjenu na ustima, otrovane su 100 posto, u to nema nikakve dvojbe', kaže nam načelnik. Komunalni redar je poslan u kontrolu terena, nije pronađen nikakav otrov.

Ljiljana Šošić brine o mačkama u Povljima i kaže da su stradale i vlasničke mačke. 

'Traje to već nekih petnaest dana, no intenziviralo se ovaj vikend. Žena je došla iz Splita, ima dvor s visokim zidom i našla je uginulu mačku i dva mačića. Znači netko im je bacio preko zida taj otrov. I to je sve bilo friško, vidjelo se po uginuloj mački. 

Mještani sumnjaju na jednu osobu, i njegov otac je radio takve stvari, sve je prijavljeno policiji pa sada čekamo da vidimo što će oni napraviti. Strahujem da će se ovo nastaviti', kaže nam Šošić. 

U Policijskoj upravi su nam potvrdili da su primili obavijest o trovanju mačaka u Povljima i da rade na slučaju.

Vaša reakcija na temu