Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽAS NA KMANU Srednjoškolke su s djecom sudjelovale u volonterskoj akciji, vrebao ih je muškarac s nožem

UŽAS NA KMANU Srednjoškolke su s djecom sudjelovale u volonterskoj akciji, vrebao ih je muškarac s nožem

Pušten je na slobodu, a događaj nam je opisala njegovateljica i edukatorica iz Udruge Anđeli

Anka Đikić, njegovateljica i edukatorica iz Udruge Anđeli, opisala je užasan događaj koji se zbio usred predivne volonterske akcije. Muškarac s nožem je šetao u blizini djece, a nakon što su pozvali policiju koja je reagirala promptno, sutkinja ga je pustila na slobodu. Nemio događaj se zbio u parku na Kmanu. Počinitelj je, ispostavilo se, imao i prethodno više prijava.

Opisala nam je što se dogodilo.

- U petak su tako u sklopu akcije '72 sata bez kompromisa' imali divno osmišljene aktivnosti s djecom iz vrtića. Mlade cure, većinom srednjoškolke s dječicom su imale razne aktivnosti, naravno, uz pratnju djelatnika u parku pored udruge. Primijetili smo čovjeka koji nas je okom pomno pratio, polunasmiješen. Sve bi to bilo u redu da se, nakon nekog vremena, nije približio, šetao oko nas, jako blizu djece. Tada smo kolegica i ja vidjele da nosi nož u ruci i to na udaljenosti od nas, svega metar i pol do dva - prepričava.

Snašle su se odlično, okupile su djecu na jedno mjesto, pretvarale se kao da nisu ništa vidjele i pozvali policiju.

- Zbilja moram pohvaliti policiju, odnosno djelatnike Prve policijske postaje koji su došli doslovce u pet minuta - želi da se zna. 

Pretresli su ga, pronašli nož i priveli ga. Volontere su umirili, kaže, a djeca, Bogu hvala, nisu ništa ni primijetila.

- Sve nas je to uznemirilo, ne samo zbog naše djece s kojima smo redovito u parku, već zbog sve druge djece koja borave u, mislim, jednom od većih parkova u Splitu, a nisu uvijek pod nadzorom roditelja, uključujući mlađe i starije osnovnoškolce - kaže zabrinuto.

Kako je prijavila počinitelja, zvala je i da se raspita što je bilo dalje.

- Saznala sam da ima nekoliko prijava, različitih prekršaja, da je izveden pred sutkinju koja ga je pustila na slobodu! Pitam se, po tko zna koji put, što je s hrvatskim sudstvom?! Treba li se dogoditi tragedija da bi se postupilo kako pripada?! - navodi u šoku.

Kaže da ne može ostati prekriženih ruku. 

- Meni je ovo strašno! Da se razumijemo, ne želim ovim potaknuti linč na čovjeka, ali on očigledno nije dobro, valjala bi mu se ukazati pomoć ili bi trebao biti smješten u instituciju kojoj pripada, a ne pušten na slobodu - ističe.

Pita se i što kao laici mogu učiniti kako bi se zaštitili od ovakvih nemilih događaja i uznemiravanja u našoj neposrednoj okolini.

- Ponavljam pitanje, treba li se dogoditi tragedija da bi se postupilo kako treba? Ne, tada neće biti kako treba, jer će biti kasno. Državo, sudstvo, ima li te?! - podvlači očajna njegovateljica iz plemenite udruge.

Vaša reakcija na temu