Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽAS U KLISU Otac u policiji, beba u JIL-u, majka na psihijatriji, a dijete od godinu dana smješteno u Dom

UŽAS U KLISU Otac u policiji, beba u JIL-u, majka na psihijatriji, a dijete od godinu dana smješteno u Dom

Bivši pripadnik HRM-a pokušao je utopiti vlastitu kćer

Marija Usanovića, 32-godišnjaka, koji je sinoć pokušao utopiti vlastitu kćer, prijavit će za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, za koje je predviđena kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina. Usanović je uhićen nakon policijske potjere koja je potrajala nekoliko sati. Bio je agresivan i u teškom psihičkom rastrojstvu pa se s njim nije ni mogao obaviti razgovor. Pričekat će da dođe sebi, a testirat će ga i na droge. S tim je Usanović već imao iskustva jer je prije tri godine uhićen s amfetaminima i tabletama MDMA koje je nabavio za četiri tisuće kuna. Tvrdio je da ne dila već da je sve bilo za njegovu upotrebu. Nakon toga je dobio otkaz u HRM-u. 

Sinoć je u kući u Klisu gotovo došlo do tragedije. Usanović je umalo u kadi utopio vlastitu kćerkicu. U kući su bili i njegovi roditelji te supruga. Odvratili su ga od nauma suzama i vriskovima, majka je odvela dijete u splitsku bolnicu koja je odmah alarmirala policiju zbog teškog kaznenog djela. Beba je van životne opasnosti, smještena je u Jedinicu intenzivnog liječenja, dok je majka završila na psihijatriji. 

Kada se policija pojavila na vratima, Usanović se zaključao sa sinom te ga je nakon izvjesnog vremena predao policiji i pobjegao polugol. Uhićen je kada se vraćao kući. Policija je morala primijeniti silu jer je bio agresivan i pružao otpor. Kako je jedan roditelj u policiji zbog sumnje u pokušaj ubojstva vlastitog djeteta, a drugi zbog teškog stanja hospitaliziran na psihijatriji, Centar za socijalnu skrb smjestio je jednogodišnjeg sina Maria Usanovića u Dom za djecu. Očekuje se da bi Usanović do večeri trebao biti predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za pokušaj teškog ubojstva.

Vaša reakcija na temu