UŽAS U SPLITU: Automobil nakon sudara usmrtio pješakinju na nogostupu, stradao još jedan pješak

UŽAS U SPLITU: Automobil nakon sudara usmrtio pješakinju na nogostupu, stradao još jedan pješak

Prije mjesec dana na sličan je način poginula 26-godišnjakinja

U Splitu je večeras nešto iza 21 sat u prometnoj nesreći na križanju kod Slobodne Dalmacije poginula starija žena. Na nogostupu je čekala da prijeđe preko kolnika Ulice Hrvatske mornarice. Nju i jednog pješaka pokupio je VW Golf, koji se spuštao od Gripa prema Poljudu, i to nakon kontakta s BMW-om, koji je došao iz suprotnog smjera. Vozačica BMW-a je skretala ulijevo u Ulicu Domovinskog rata, a nakon sudara Golf je odbačen na nogostup. Zaustavio se pedesetak metara dalje. O silini udara najbolje govori to što je stupić s raskrižja pronađen na travnatoj površini nedaleko od ulaza u Slobodnu Dalmaciju.

Žena je preminula na mjestu nesreće, strahuje se za život pješaka koji je s teškim ozljedama prebačen u splitsku bolnicu. Na mjestu nesreće u tijeku je očevid koji vodi zamjenik općinske državne odvjetnice. Blokirano je šire područje oko raskrižja na kojem se dogodila nesreća. Vozila se iz Ulice Hrvatske mornarice skreću prema Jokeru, slična je situacija i u Ulici Domovinskog rata koja je blokirana sve do hotela Atrium. Ne može se preko raskrižja ni iz Ulice Slobode. Na terenu je veliki broj policajaca.

Policija je večeras pozvala i očevice prometne nesreće da se jave u postaju prometne policije na adresi Put Plokita 81.

Prije tek nešto više od mjesec dana u Vukovarskoj je na sličan način poginula 26-godišnjakinja. I ona je čekala na nogostupu da prijeđe ulicu kad ju je pokosio automobil kojeg je u raskrižju udarilo taksi vozilo. Nedavno je protiv vozača taksija policija podnijela kaznenu prijavu.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49732, "");
Pregledaj komentare