Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HOD ZA ŽIVOT Poruke sa Zvončaca: 'Znanost nam danas bez sumnje potvrđuje da ljudski život počinje začećem'

HOD ZA ŽIVOT Poruke sa Zvončaca: 'Znanost nam danas bez sumnje potvrđuje da ljudski život počinje začećem'

Oko 11 sati su se uputili s Rive

12.20 - Evo što je rekla Antonia Drnas, jedna od organizatorica...


12.00 - Pogledajte kako je na Zvončacu...


11.40 - Organizatori splitskog 'Hoda' napomenuli su kako im je cilj poslati poruku ohrabrenja svim bolesnima, napuštenima, nemoćnima, trudnicama, majkama i obiteljima, te svima koji ne žive životom dostojnim čovjeka. No, kako su istaknuli, tu su u prvom redu zbog najugroženije skupine ljudi u Hrvatskoj - nerođene djece. Nakon navođenja nekoliko činjenica o razvoju djeteta u maternici, u obraćanju organizatora sudionicima i javnosti je istaknuto: 

- Znanost nam danas bez sumnje potvrđuje da ljudski život počinje začećem. Mi smo danas ovdje jer nas boli što se najmanjima među nama oduzima ono što bi trebalo biti neotuđivo - pravo na život. Oduzima im se zapravo sami život. Boli nas još jače što imamo zakone koji to dopuštaju. Nama je toga dosta! Mi želimo zakone koji će biti čovjekova zaštita, a ne njegova osuda! Želimo da se bezuvjetno zaštiti ljudski život od začeća do prirodne smrti.

11.35 - 'Hod za život' se danas održava i u Zagrebu, a tamo je Marko Perković Thompson.

- Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu - poručio je pjevač.


11.03 - Krenula je povorska, donosimo video...




10.53 - Jednom djetetu je pozlilo, vjerojatno zbog sunca, čeka se dolazak Hitne pomoći...

10.35 Na Rivi je počelo okupljanje inicijative 'Hoda za život'. Pristaše još dolaze, a oko 11 će se uputiti prema Zvončacu.

Gradska firma Promet ustupila je besplatno autobus. Kad završi do 14 sati će od Zvončaca vraćati zainteresirane na Rivu.

Na kamionu za kojim će hodati volonter inicijative 'Hoda za život' Miro Vuković objašnjava zašto su tu, da zaštite nerođenu djecu koja, kažu, od 10 tjedana osjećaju bol, ubrzo se i smiju...

Vaša reakcija na temu