Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZADOVOLJSTVO NAKON KONSTITUIRANJA VIJEĆA 'Nemamo pismeni, nego džentlmenski dogovor'

ZADOVOLJSTVO NAKON KONSTITUIRANJA VIJEĆA 'Nemamo pismeni, nego džentlmenski dogovor'

Prkić je najavio sjednice svaki mjesec


15.37 - Nakon konstituiranja Gradskog vijeća pred medije su stali predstavnici svih opcija i gradonačelnik Ivica Puljak. Za izbor predsjednika Jakova Prkića i potpredsjednike Željka Domazeta iz Centra i Vicu Mihanovića naglasimo, ruke podrške su dali i vijećnici HDZ-a. Protiv Prkića, a suzdržani oko Domazeta su bili HGS-ovcu, jedino su podržali Mihanovića. 


Jakov Prkić kao predsjednik je najavio redovito mjesečno sastajanje, a prvu sjednicu već do kraja srpnja. 


U ime Mosta Ivica Grković je potvrdio da nema pismenog dogovora o suradnji s gradonačelnikom.

- Imamo džentlmenski dogovor, dogovarat ćemo se projektno i za svaku sjednicu - kazao je Grković.

Jednako zadovoljna je i nezavisna Branka Ramljak ističući da nema pismenog dogovora, ali da se radi o projektima za javni interes i da je to svima u interesu.


SDP-ov Goran Kotur je poručio kako želi jasnije i konkretnije rokove.

- Mi smo dali podršku ovoj vlasti, a zauzvrat želimo samo da se konkretizira dogovoreno i jasno i precizno definira - rekao je Kotur.


14.44 - Jakov Prkić vodi sjednicu. Vice Mihanović je, dodajmo, vratio riječi Nevenke Bečić govoreći o suzdržanima. Tako smo nakon dosta vrmena na sjednici ponovno mogli čuti 'tko je uzdržan'.

14.40 Uz 25 glasova podrške te četiri protiv iz redova HGS-a, izabran je Jakov Prkić za predsjednika Gradskog vijeća.

14.33 - Poduzetnika Tomislava Mamića mijenjat će Ante Vuković u Gradskom vijeću, Sašu Franjkića iz HGS-a Miranda Ivanišević Dvornik. HDZ-ova Edita Maretić Dimlić također je stavila mandat u mirovanje zbog nespojive dužnosti i mijenja je Jakša BalovNatalia Tafra Bazina iz Centra podnijela je zahtjev za mirovanje iz osobnih razloga. Na njeno mjesto će Marijana PezeljČelnika HGS-a Željka Keruma mijenja Lidija Bekavac.

Do izbora predsjednika Gradskog vijeća, sjednicu vodi Vice Mihanović, kao kandidat stranke s najviše osvojenih mandata.

14.25 - Nezavisna vijećnica Branka Ramljak je izvijestila o uspjehu svih stranaka na izborima te o onima koje su ušle u Gradsko vijeće. Ponovimo, to su HDZ s 9 mandata, Centar je osvojio sedam, HGS četiri, SDP i Koalicija Pametno za Split i Dalmaciju, Nova ljevica i Možemo te Most po tri te Nezavisna lista Tomislava Mamića dva.

14.12 - Državnom i himnom Grada Splita počela je sjednica Gradskog vijeća. Nakon odavanja počasti palim braniteljima, potvrđena  je mandatna komisija. Branka Ramljak je predsjednica te komisije.

Sjednicu, dodajmo, na početku vodi Marina Protić, pročelnica Ureda Grada.

Dok mandatna komisija utvrdi vijećnike, mirovanje i zamjene te  odredi vodećeg sjednice do izbora predsjednika i zamjenika je pauza.

Željko Kerum je, podsjetimo, stavio mandat u mirovanje.

13.58 - Na FESB-u uskoro počinje konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. Očekuje se da će se uspjeti iz drugog pokušaja oformiti splitsko predstavničko tijelo. Predsjednik prvu godinu mandata će, prema dogovoru, biti Jakov Prkić, a potpredsjednici Željko Domazet iz stranke Centar i Vice Mihanović iz HDZ-a.

Vaša reakcija na temu