Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović UŽIVO GAST PRO: Sve veće i raznolikije tržište nameće nove trendove
GASTPro Piše: Dalmatinski portal

UŽIVO GAST PRO: Sve veće i raznolikije tržište nameće nove trendove

Na sajmu u Spaladium Areni u tijeku su zanimljiva predavanja

11.15 - Zanimljivo predavanja s temom 'Kako odabrati najbolji kanal prodaje/portal za oglašavanje?' održala je Anamarija Cicarelli iz Interliga - savjetovališta za obiteljski smještaj. 

- Mnogo je čimbenika koje ovise o odabiru i načinu na koji ćete se oglašavati, a upravo je to jedan od ključeva uspjeha za male iznajmljivače - započela je Cicarelli.

Kvaliteta i veličina objekta, pozicija, cjenovna kategorija i fotoprezentacija najvažniji su čimbenici pri odabiru portala, kao i uvjeti postavljeni od strane samog portala po pitanju cijene ili provizije oglašavanja.

- Portali shvaćaju da moraju biti sve jednostavniji, pa vidimo primjer na booking.com, koji je totalno pojednostavnio upis novih objekata na svoju stranicu. Pri tome je važno da nakon upisa svog objekta ostanete što ažurniji - kazala je Cicarelli.

Dodala je i da prosječno svaki četvrti gost ostavlja komentar, te kako se u novije vrijeme ne traži rješenje o kategorizaciji pri oglašavanju apartmana.

- To otvara prostor za 'crne iznajmljivače' koji ruše cijene. Problem se može dogoditi i kod duplih rezervacija, a tada je vrlo bitno da portal na kojem oglašavate ima jaku tehničku podršku, koju možete u svakom momentu kontaktirati - zaključila je.

10.37 - Prvu prezentaciju je održala Davorka Filipović-Grčić iz Euroherca, čija se obitelj više od 30 godina bavi iznajmljivanjem apartmana. Tema je bila 'Paket osiguranja za male iznajmljivače'.

- Zakonom nije propisano da mali iznajmljivači moraju imati policu osiguranja za svoje objekte, pa se stoga često susrećem s pitanjem: 'Što će meni uopće onda to?' - započela je Filipović-Grčić svoje predavanje.

Iznijela je i podatke koje govore da vatrogasne postrojbe grada Splita čak 150 puta u jednoj godini imaju intervencije na stambenim objektima, ali i kako su sve učestalije krađe, a posebna meta provalnika su oni koji se bave turizmom. 

- Sve su to rizici, a na nama je da na sve moguće načine spašavamo svoj imidž - kazala je Filipović-Grčić, te je dodala:

- Uz to, skoro pa pravilo kod turista iz nordijskih zemalja je da niti ne ulaze u apartmane ako objekt nije osiguran policom osiguranja.

10.15 - 'Konferencija za male iznajmljivače' održava će se od 10 sati u okviru sajma GASTPro u konferencijskoj dvorani Spaladium Arene. S porastom turističkog prometa, raste broj malih privatnih iznajmljivača i trend stavljanja u funkciju turizma nekretnina koje su do jučer bile napuštene, zapuštene ili prazne. Sve veće i raznolikije tržište nameće i nove trendove, pa je za uspješno poslovanje malim privatnim iznajmljivačima iznimno važno na vrijeme dobiti i prave informacije.

Punu konferencijsku dvoranu pozdravila je Marija Hauptmann, iz organizacije GAST-a, s nadom kako će ovaj skup ispuniti očekivani cilj, a to je stjecanje znanja, koje je presudno u ostanku na turističkom tržištu.

- Koliko ste bitni, pokušali smo dokazati i s ovom konferencijom. Vjerujte, sve zanima koja je tajna našeg uspjeha, a to ste vi. Iza nas je nikad uspješnija turistička sezona, a skoro pa svi ti rezultati se temelje na privatnom smještaju - kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Split.

- Mi smo vam uvijek na raspolaganju, otvoren je i red za male iznajmljivače. Nije dovoljno imati samo lijepe sobe i poziciju, ključ je znati se izboriti za poziciju na tržištu - dodala je. 

Okupljene je pozdravio Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

- Rekordi su uobičajena stvar za nas. Nastavit ćemo s edukacijama malih iznajmljivača, od 26 seminara, njih najmanje 15 će biti besplatno - rekao je.

Ojdana Muše iz HGK-a je naglasila da su u komori otvorena vrata za sve, te kako su spremni saslušati i pomoći u rješavanju svakog problema koji stoji pred malim iznajmljivačima.


Vaša reakcija na temu