Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO 'DAJEMO VAM OTKAZ' Završio zagrebački prosvjed, evo poruka

FOTO/VIDEO 'DAJEMO VAM OTKAZ' Završio zagrebački prosvjed, evo poruka

Nakratko je intervenirala i policija

14.15 sati - Završio je, kako kažu, službeni dio prosvjeda.


14.10 sati -  Prosvjed još traje, ali sve više građana odlazi, poruke se sve manje slušaju, a snimaju se uvrede novinarima kojima se opet imaju potrebu obratiti.


13.59 sati -  Veteran Domovinskog rata Tihomir Vodopija poziva policiju da 'pusti branitelje koji se žele pridružiti prosvjedu'.

Referira se, očigledno, na prepirke s interventnom policijom.

U ovim trenutcima pjeva se 'Bože, čuvaj Hrvatsku'.

- Ne želimo krv naše braće na ulici, ali nemojte nas na to tjerati. Kada dođe vrijeme, a doći će. Budite uvjereni da se sloboda krvlju brani - govori opet Tina.

Klarić obavještava da su pušteni branitelji proći.

13.50 sati -  Kratko se prekinula govorancija kad se pronio glas da je netko bacio jaje na HDZ.

Tvrde da uhićen taj mladić.

13.45 sati -  Na redu je Monikažena koja se predstavila riječima 'Ja sam samo mama'.

- Jeste li spremni rušiti Vladu? - pita energično Monika.

Kratko se zadržala na improviziranoj govornici, a potom je Klarić najavio predstavnika branitelja.

- Ne možemo da ih se ne sjetimo, mi koji smo prošli rat, a na čelu države su dva čovjeka koji ga nisu vidjeli - navodio je Klarić.

Nakon minute šutnje prosvjednicima se opet obraća Tina.

13.35 sati Pažnju s prosvjeda sve više odvlači rasprava s interventnom policijom.

- Za koga stavljate štit?! Za nas branitelje? - čuju se povici.

Kordon interventnih se odlučio prestati raspravljati, odlučili su da nema više prijelaza sa suprotne strane  ceste na drugu. Okolo se može.


Za to vrijeme student povijesti je držao govor. 

- Ja sam uvijek spreman na poraz, ali on se neće dogoditi danas. Ne protiv ovako slabog neprijatelja kao HDZ. Naizgled imaju sve, svoju vojsku glasača, svoju televiziju, svoje plaćene novinare, svoju kvazi oporbu, korumpirano pravosuđe... Ali, HDZ zapravo nema ništa - govorio je.

Mikrofon opet uzima Tina.

- Pokrali ste moje, pokrali ste Hrvatsku. Vi ste lopovi - navodi.


13.25 sati -  'Ne damo djecu', viču prosvjednici.

Snažno se plješće na poruku da neće dopustiti rodnu ideologiju u odgojno-obrazovnim institucijama.


13.10 sati - Nakon Tine, jedne od organizatorica antivakserskih prosvjeda u Splitu, mikrofon je uzeo jedan predstavnik sindikata prosvjete. Obrušio se na koronamjere i Vladu.


- Inzistirali su na pseudoznanstvenim glupostima. Da su svi roditelji se suprotstavili, uspjeli bi. Hvala onima koji su stali uz učitelje. Dosta nam vas i svih koji su prodali našu suverenost - govori uz pljesak.

Navodi i da je povećan broj depresije među djecom.


13.00 sati - Skandira se 'lopovi, lopovi'.

Znatan dio govora je posvećen 'uvođenju digitalnog eura, koji je sljedeći korak'.


12.40 sati - Prva govornica je bila novinarka Iva AnzulovićPozvala je policiju da počne reagirati na kriminal. Zapljeskalo se zviždačici Vesni BalenovićNakon govora, Klarić je pozvao na minutu šutnje za poginule u sudaru vlakova.Okupljenima se obratila Željka Becić, poduzetnica.

-Ne mogu kao majka dva sina i poduzetnica više trpiti ovaj teror - govori.

Proziva se u govorima 'Andrej anemični Plenković', Europska unija....




Promet na Trgu žrtava, inače, fašizma nije obustavljen. 'Plavci'  su dobili još pojačanja, interventnu policiju.

Za to vrijeme prosvjednici viču 'Dosta je!'


12.30 sati - Sa zakšnjenjem od pola sata, počeo je prosvjed. Prije govora, zapjevala se himna.


12.00 sati - Maja Sever kao novinarka HRT-a je izložena verbalnim napadima jednog od prosvjednika. Obrušio se potom i na sve medije.



11.45 sati - Andrija Klarić u ime organizatora iz Inicijative Slobodni zajedno poručio je kako je vrijeme da ova Vlada ode.

Ostavka Vlade, raspisivanje izbora i vraćanje ukradenih referenduma, dio je zahtjeva prosvjednika.


- Građani su zaposlili Vladu, mogu joj i dati otkaz. Za sve što se događa, od energetske krize, inflacije i poskupljenja je njihova odgovornost - rekao je Klarić.

11.25 sati - Na autobusu s kojeg se planiraju obratiti govornici izlijepljene su najveće afere proteklih 30 godina koje su 'drmale' Hrvatskom.

Među prosvjednicima je i mladi Marko koji je izrazio žaljenje što je okupljanje dobilo etiketu 'ultradesnice' te ne vjeruje da će zbog toga i doći više građana.


- Sve stranke osim HDZ-a su trebale podržati prosvjed i poručiti da je dosta. Trebalo je nakon prosvjeda da Vlada ode i da se raspišu izbori, ali bojim se da neće biti ništa od toga - rekao nam je Marko u majici s natpisom 'HDZ lopovi, lopine'.


11.00 satiPolako se okupljaju prosvjednici na Trgu žrtava fašizma. Jake policijske snage su na svakom koraku.


Ranije objavljeno

U Zagrebu na Trgu žrtava fašizma ispred središnjice HDZ-a održava se u 12.05 prosvjed protiv vlasti. Organizator je udruga 'Slobodni zajedno', osnovana nedavno radi prosvjeda protiv covid mjera.

Nastala je ujedinjavanjem nekolicine inicijativa, a to su Hipokrat, Studenti za slobodu, Udruga zviždača, Inicijativa pravnika za zaštitu i očuvanje ljudskih prava, Udruga Inicijativa roditelja 0-24, Bijeli tihi marš, Inicijativa Svjetlom protiv tame, Roditelj odlučuje te Stop obaveznom cijepljenju.

Organizirali su antivakserska okupljanja diljem Hrvatske za vrijeme epidemije koronavirusa.

Povod zagrebačkom prosvjedu, stoji u najavi, je pljačka INA-e iz koje je izvučeno preko milijardu kuna.

'Dosta je, dajemo vam otkaz', glavna je poruka okupljanja s kojega će tražiti ostavku Vlade.

Podršku su dali MOST, Domovinski pokret i druge stranke desnog spektra. Iako je najavljivano kako su branitelji uz njih, HVIDRA se izjasnila protiv te dala podršku premijeru Andreju Plenkoviću. Razlog je, kažu, politikantstvo oporbe.

Među glavnim podržavateljima okupljanja je Mostov Miro Bulj koji se osvrnuo na poruku HVIDRA-e.

- To je stav onih koji je vode, nisu naši branitelji ginuli i krvarili za Hrvatsku da bi je ovi pljačkali. Čestitam Plenkoviću, Sanader je mala beba za njega - kazao je među ostalim Bulj koji je na putu u Zagreb.


Vaša reakcija na temu