Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Prosvjed podrške Mireli Čavajdi. Traži se ukidanje priziva savjesti u zdravstvu

FOTO/VIDEO Prosvjed podrške Mireli Čavajdi. Traži se ukidanje priziva savjesti u zdravstvu

Osim u Splitu 'Dosta!' se poručuje i u Zagrebu, Puli, Sisku, Rijeci, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli

18.05 - 'Danas smo bijesne jer se opet netko usudio tretirati nas kao druge i odlučivati umjesto žene. Danas smo solidarni/solidarne jer poštujemo pravo žene da odlučuju o svom vlastitom životu. Neki izgleda još uvijek nisu shvatili da pravo glasa i građanska prava znače da smo pred zakonom jednaki i jednake. Slučaj Mirele Čavajde je pokazao da ne postoji sustav zaštite zdravlja. Ostavka Beroša neće ništa promijeniti, ali revizija rada javnih bolnica hoće. 

Ženska mreža zahtijeva ukidanje priziva savjesti u zdravstvu. Agonija kojoj je izložena došli smo do točke kada moramo stati i vratiti se unatrag. Država mora osigurati da se njezini zakoni provode. Zato diljem Hrvatske danas kažemo - dosta!', poručila je Mirjana Kučer izvršna koordinatorica Udruge Domine.

Fotogalerija: Prosvjed 'Dosta' | foto: Veljko Martinović

17.50 - Diljem Hrvatske upravo je započeo prosvjed pod nazivom 'Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!' u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

Prosvjedna povorka prošla je Rivom na putu do Pjace gdje je predviđeno središnje događanje.

Prosvjedi su organizirani još i u Zagrebu, Puli, Sisku, Rijeci, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli.


Vaša reakcija na temu