Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Prosvjed protiv covid mjera i večeras na Pjaci: 'Ovom teroru treba stati na kraj'

FOTO/VIDEO Prosvjed protiv covid mjera i večeras na Pjaci: 'Ovom teroru treba stati na kraj'

Za nedjelju je najavljen prosvjed

Prosvjedi protiv covid mjera održavaju se i večeras na Pjaci. Organiziranje je počelo nakon najave uvođenja covid potvrda u javne ustanove koje su u primjeni od utorka.

Večeras smo zamijetili i policajce na skupu. Dosta ih cirkulira gradom. 


- Ovo je borba koja traje već dvije godine i trajat će tko zna koliko još. Ne gubite nadu - jedna je od poruka prosvjednika.

Uz dosad uobičajene poput one 'zaštitite najmilije od prisilnog cijepljenja', čula se i poruka da 'liječnik ima pravo odbiti prisilno cijepljenje pozivajući se na priziv savjesti'.

Mi smo većim dijelom prokuženi i otporni na taj virus - također je istaknuto.

- Ima nas i bit će vas sve više. Ovom teroru treba stati na kraj, ovim tiranima. Oteli su ovu zemlju i našu djecu - kazao je Filip Slipčević

Skandiralo se potom Stožeru - 'smradovi'. 

Obratila se i kćerka preminulog Rožića.

Prozvala je redom splitske liječnike da su odgovorni za smrt njenog oca jer su ga prisilili na 'ubod'.

 - Moj otac je prisiljen da se cijepi kako bi se mogao liječiti. Tata je nedugo nakon preminuo. Iako je Ministarstvo zdravstva bilo upoznato s prisilnim cijepljenjem mog tate mi do sada nismo dobili izvješće. 

Ni od doktora koji ga je prisilio na cijepljenje. Pogledajte emisiju u kojom sam gostovala s obitelji i vidjet ćete snimku u kojoj on kaže da mu neće dati terapiju dok se ne cijepi. Javno pozivam sve odgovorne da se nakon presice očituju ako imaju imalo hrabrosti. Moj tata je bio branitelj koji je mladost ostavio za Hrvatsku, preminuo je zbog ove Hrvatske, zbog liječnika. On se borio za mene i sve vas, a ja ću se zajedno s vama boriti za njega - govorila je.

Rekla je i da je splitski Zavod za infektologiju lažirao otpusna pisma, a nakon toga su se orile uvrede na račun liječnika. 

 - U boj, u boj za narod svoj - vikalo se potom.

Splitska ginekologinja je također bila među govornicima, a ideja koja se proteže je da se od ponedjeljka djecu ne pošalje na nastavu.

Sutra, izgledno, prosvjeda neće biti, ali će u nedjelju biti prosvjed na Rivi.

- Ja ću čekati trajekt na Rivi u 18 sati - kazala je govornica Tina u šiframa najavljujući okupljanje.

Za kraj, kao i svaku večer, lampionima se formirala riječ 'Ne'.


Vaša reakcija na temu