Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO S KUĆICA: Ugostiteljima predloženo da plate zaštitare za Novu godinu
Božićni sajam Piše: Dalmatinski portal

UŽIVO S KUĆICA: Ugostiteljima predloženo da plate zaštitare za Novu godinu

Kućice će za Silvestrovo raditi do 3 sata ujutro

Iz tvrtke Spalatum DMC, tehničkog organizatora Božićnog sajma te organizatora Nove godine stigla je nova obavijest ugostiteljima koja ih je šokirala. Zamoljeni su da s DMC-om plate zaštitare, odnosno da svaka ugostiteljska kućica izdvoji 1000 kuna (brutto) za Silvestrovo. 

Zbog visokog stupnja osiguranja, kako pišu, i sigurnosnih mjera koje se moraju ispoštovati neplaniranom sigurnosnom situacijom broj zaštitara se treba povećati. Nadamo se, navode ugostiteljima, da ćete prihvatiti ovaj prijedlog sufinanciranja troškova zaštitara koji je u interesu svih nas. U strahu od terorizma koji sije paniku diljem svijeta, da pojednostavimo, DMC reagira povećanjem zaštitara.

- Nije prisila, samo zamolba za sudjelovanjem u plaćanju. Ako ne sudjeluju, mi ćemo svakako pokriti troškove i nema problema za ugostitelje, kao što sam rekla ne prisiljavamo ih - odgovorila nam je Marina Rančić direktorica tvrtke Spalatum DMC na upit o, blago rečeno, čudnoj molbi.

Znači li to i da ako ne sudjeluju u troškovima da neće biti planirani broj zaštitara, Rančić je decidirano odgovorila da to nipošto ne znači.

- Angažirat ćemo onoliko koliko smo planirali. Neki ugostitelji su najavili i da će oni imati svoje na njihovim kućicama, mi nemamo ništa protiv. Što više zaštitara, to bolje - kazala je.

Koliki je taj broj i koliko ih treba platiti, direktorica nije otkrila zbog poslovne tajne, a i u neku ruku i sigurnosne, ali je navela da su usluge skuplje za doček Nove godine.

Dodajmo na kraju da će kućice, očekivano, za Silvestrovo raditi do 3 sata ujutro. Gradska uprava će odobriti do tada, logično, obzirom da je i doček Nove godine na Rivi.

Vaša reakcija na temu