Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO Splitska Riva je pod morem!

UŽIVO Splitska Riva je pod morem!

Doprlo je do Podruma, no vatrogasce još nitko nije zvao da interveniraju

Splitska Riva je pod morem! Doprlo je do ulaza u Podrume Dioklecijanove palače. Budući da će se tijekom noći razina mora još podignuti, već sada je izvjesno kako će se iz Podruma i poslovnih prostora na Rivi sutra ispumpavati more.

'Do sada nismo imali ni jedan poziv za intervenciju u svezi ovog nevremena. Nitko nije zvao da mu je bilo potrebno ispumpavanje vode ili slično', kažu nam u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split.

Naime, ciklona koja je već poharala sjeverozapadnu Europu utječe i na vrijeme u nas - olujno jugo divlja Jadranom. Duž cijele obale na snazi je crveni alarm. Olujno jugo prekinulo je pomorski promet.

Meteorolozi za utorak ponovno predviđaju promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar, pri čemu će more bitu umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 3 do 5 °C, uz obalu između 7 i 11 °C, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 15 °C.


Vaša reakcija na temu