Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO Studenti Pravnog fakulteta prosvjeduju

UŽIVO Studenti Pravnog fakulteta prosvjeduju

Uskraćen im je izvanredni ispitni rok

Studenti splitskog Pravnog fakulteta mirnim su prosvjedom tražili održavanje izvanrednog ispitnog roka krajem srpnja. U travnju, podsjetimo, nije održan zbog pandemije koronavirusa. 

'Online nastava? Nikad čuli za to!', 'Di su pare?', 'Kakav Pravni faks, takva država', 'Moj se otac nije za ovo borio', samo su neki od transparenata koje je nosilo 30 -ak studenata.

Kako nam je kazao Nikola Golemac, moguće ga je organizirati ovaj tjedan krajem srpnja, ali su se u Upravi oglušili.

- S obzirom na to da skup nije prijavljen, nije došlo dosta studenata, ali nas podržavaju jer se tiče svih nas. Potrebni su ECTS bodovi za upis naredne godine - obrazložio je Golemac.

Inače, ispred Pravnog fakulteta je bio i policajac jer prosvjed nije najavljen, pa je organizator Nikola objašnjavao da je riječ o 'spontanom okupljanju'.

Dekan Mirko Klarić navodno nije bio na fakultetu, ali je poručio preko domara da se prosvjed ne smije održati u krugu zgrade, a ni mediji snimati. Studenti su potom izašli na ulicu.


Vaša reakcija na temu