Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Uznemiravao građane lažnim objavama o cjepivu, kažnjen uvjetno s 30 dana zatvora

Uznemiravao građane lažnim objavama o cjepivu, kažnjen uvjetno s 30 dana zatvora

Prijavljen je 61-godišnjak

Policajci iz Rijeke su dovršili kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 26. siječnja na društvenoj mreži objavljivao i širio lažne i uznemirujuće vijesti o cjepivu protiv bolesti COVID-19, odnosno teškim nuspojavama cjepiva kod određenih osoba. 

Protiv osumnjičenoga je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja navedenog prekršaja te je tijekom jučerašnjeg dana doveden na nadležni Općinski sud gdje mu je donijeta presuda kojom je proglašen krivim i uvjetno osuđen na 30 dana zatvora.

Vaša reakcija na temu