Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čitatelj VAPAJ GRAĐANA PLOKITA: 'Nemamo gdje parkirati, to je neizdrživo!'

VAPAJ GRAĐANA PLOKITA: 'Nemamo gdje parkirati, to je neizdrživo!'

Iz GI Naprid Plokite, naprid Siromašna smatraju da gradska vlast ništa ne radi po pitanju rješavanja problema parkinga

Situacija s parkiranjem je svakim danom u Iločkoj ulici na Plokitama, kao i u cijelom kvartu je svakim danom sve teža i teža, upozoravaju iz GI Naprid Plokite, naprid Siromašna.

'Iscrtavanjem zabrane parkiranja na kolniku radi slobodnog prolaza kamiona Čistoće, postavljanjem stupića i ogradica na nogostupima, sve manje je mjesta za parkiranjem, bila ona legalna ili ne. Stanovnici Plokita strepe od prometnih redara i pauk službe. Automobili i pješaci moraju imati slobodan prolaz, vozila Čistoće također, a to se posebno odnosi na vozila za hitne intervencije, ali mi građani moramo negdje i parkirati', poručuju.

Aktualna vlast u našem gradu, dodaju, apsolutno ništa ne čini po pitanju rješavanja problema nedostatka parkirnih mjesta. 

'Ne možemo svi dolaziti na Plokite sa službenim vozačem ili svakodnevno koristiti taksi usluge, kao ni riješiti se osobnih automobila. Plokite se često spominju kao pilot projekt, po kojem će se urediti i ostali kvartovi. Izgleda da su polupodzemni spremnici maksimum, ako ne računamo stupiće, što aktualna vlast može napraviti na uređenju Plokita. Izgleda da građanima Plokita ne preostaje ništa drugo, nego krenuti primjerom drugih kvartova i organizirati prosvjed, jer problem nedostatka parkiranja postaje neizdrživ, a rješenja na vidiku nema još godinama',  zaključuju iz Građanske inicijative Naprid Plokite naprid Siromašna.

Vaša reakcija na temu