Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vatikan olakšao dobivanje potpunoga oprosta za pokojne

Vatikan olakšao dobivanje potpunoga oprosta za pokojne

Može se dobiti tijekom cijeloga mjeseca studenoga, a ne samo kako je uobičajeno u osmini, od 1. do 8. studenoga

U pandemiji koronavirusa vjernicima će se u tijeku studenoga ponuditi više mogućnosti za dobivanje potpunoga oprosta za pokojne, navodi se u dekretu Apostolske pokorničarne objavljenom u petak 23. listopada, prenosi IKA.

Mnogi su se duhovnici ovih dana obratili Apostolskoj pokorničarni s molbom za omogućavanjem potpunoga oprosta za pokojne i tamo gdje to za Svi svete i Dušni dan nije moguće zbog epidemioloških mjera.

Budući da se vjernici tradicionalno za te blagdane okupljaju na grobljima i misama zadušnicama što će sada biti ograničeno, Apostolska pokorničarna dekretom omogućuje da se potpuni oprost za pokojne može dobiti tijekom cijeloga mjeseca studenoga, a ne samo kako je uobičajeno u osmini, od 1. do 8. studenoga. Usto, vjernici mogu sami odlučiti kada će ispuniti uvjete, koji su pohod grobljima, sudjelovanje na misi, molitva Očenaša i Vjerovanje, sakrament pomirenja i pričest te molitva na nakanu Svetoga Oca.

Svećenike se pak poziva na velikodušnost u sakramentu pomirenja i pričesti bolesnika, te na slavljenje triju misa na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga.

Vaša reakcija na temu