Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Vatrogasci spasili tri dehidrirane osobe u Vinišću

Vatrogasci spasili tri dehidrirane osobe u Vinišću

Radi se o stranim državljanima

Vatrogasci su jučer spasili tri dehidrirane i dezorijentirane osobe koje su se nalazile na nepristupačnom terenu u uvali Orlice u Vinišću, a jedna od njih je imala ozlijeđenu nogu. 

Dojava je zaprimljena u 12 sati i 47 minuta. Na teren je izašlo ukupno osam pripadnika DVD-a Trogir, JVP-a Trogir i DVD-a Marina. Do njih su mogli doći jedino brodom kojim su ih prevezli u luku Soline gdje su ih preuzeli djelatnici Hitne pomoći. 

Kako se doznaje, radi se o strancima koji su se po jakom suncu uputili u šetnju škrapama. 

Policija je izvijestila kako su jučer oko podne zaprimili poziv u pomoć državljanke Norveške koja je kazala da su krenuli u šetnju iznad Vinišća i da su hodali oko tri sata, ali da je njena majka pala. Navela je da su u ozlijeđeni i dehidrirani i da se ne znaju vratiti u Trogir, te je tražila pomoć.

'Policijski službenici su odmah započeli postupak utvrđivanja lokacije i čitavo vrijeme su bili u kontaktu s osobama na terenu putem mobitela. Policijski službenici su žurno izašli na teren, te su zatražili i pomoć vatrogasaca JVP Trogir kako bi isti brodom obilazili područje ispred obale u cilju uočavanja osoba. Traganju su se priključili i vatrogasci  DVD Marina. 

Policijski službenici su čitavo vrijeme traganja bili u kontaktu s izgubljenim osobama, obavještavali ih da je traganje u tijeku, smirivali i upućivali kuda će se kretati.

Osobe su pronađene na teško prohodnom terenu nekoliko kilometara od Vinišća i u 13.15 sati brodom prevezene u Trogir gdje im je pružena liječnička pomoć', izvijestili su.

Vaša reakcija na temu