Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VELA LUKA Počela stizati oprema za početak izgradnje pomorsko-putničkog terminala

VELA LUKA Počela stizati oprema za početak izgradnje pomorsko-putničkog terminala

Projekt je vrijedan 111 milijuna kuna, a rok dovršetka je 18 mjeseci

U Velu Luku započela je stizati oprema za početak izgradnje pomorsko-putničkog terminala vrijednog 111 milijuna kuna. 

Ugovor o izgradnji s Pomgradom sklopljen je u travnju ove godine.

Projekt kroz Operativni program 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.' ostvaruje bespovratnu potporu iz Kohezijskog fonda u iznosu oko 77,2 milijuna kuna. Potpora iz državnog proračuna iznosi oko 13,6 milijuna kuna.

Lučki terminal bit će realiziran na lokaciji bivše tvornice za preradu ribe 'Jadranka'. Radovi obuhvaćaju izgradnju 3 veza za javni promet s pratećim parkirališnim prostorom dostupnim za korisnike luke bez naplate. Trajektni vezovi projektirani su s različitim karakteristikama, jer su predviđeni za prihvat plovila različitih dimenzija. Prvi vez duljine 148 m, dubine od -8 m do -13,5 m, namijenjen je za trajekte u domaćem i međunarodnom prometu. Drugi vez duljine 70 m s dubinom od -8 m do -11 m primat će trajekte u domaćem prometu. Treći vez duljine 70 m s dubinom do -10 m predviđen je za trajekte i katamarane u domaćem prometu.

Pomgrad Inženjering se sukladno ugovoru obvezao sve radove izvesti i predati terminal na korištenje u roku od 18 mjeseci. Rok počinje danom potpisivanja Zapisnika o predaji gradilišta i uvođenju u posao. Tvrtka samostalno izvodi radove i na drugom EU projektu na Korčuli – rekonstrukciji lukobrana Puntin u korčulanskoj luci vrijednoj otprilike 10,5 milijuna kuna. Nositelj je radova i na rekonstrukciji Obale kneza Domagoja u Gradskoj luci Split vrijednoj više od 42,5 milijuna kuna.

Vaša reakcija na temu