Vela o garaži na Sućidru: Parkiralište će biti besplatno za svih!

Vela o garaži na Sućidru: Parkiralište će biti besplatno za svih!

Splitski dogradonačelnik odlučio je reagirati na 'različite špekulacije'

Nakon prozivki dosadašnjeg predsjednika Sućidra Damira Ćosića Rode oko garaže, reagirao je dogradonačelnik Nino Vela

- Grad Split je još u prosincu 2015. godine potpisao ugovor sa zajednicom ponuditelja  Lavčević  za izgradnju otvorenog natkrivenog parkirališta Sućidar, a ova gradska uprava konačno je i započela realizaciju ovog projekta  u listopadu 2017. godine te se ovih dana očekuje uporabna dozvola za završne radove na parkiralištu i to na osnovu uspješno obavljenog tehničkog pregleda - istaknuo je Vela ne obraćajući se direktno Rodi nego je reagirao 's obzirom na različite špekulacije'.

 Ovim parkiralištem, naglasio je, kao i svakom drugom javnom gradskom površinom, upravlja Grad Split.

- Cijeli ovaj postupak od početka do kraja vođen je s istom namjerom, a to je dobiti otvoreno natkriveno parkiralište s većim brojem parkirnih mjesta  i u tom postupku nije bilo nikakvih izmjena te nisu jasne promjene raspoloženja u odnosu na prvobitno oduševljenje povećanjem broja mjesta za parkiranje. Naime, do početka radova na području sadašnjeg parkirališta moglo se parkirati 180 vozila, a puštanjem u uporabu novog otvorenog natkrivenog parkirališta građani Sućidra dobit će 304 parkirna mjesta - navodi.

Kaže i da će gradska uprava nakon dobivene uporabne dozvole otvoriti ovo parkiralište u punom kapacitetu za sve građane, bez iznimke i privilegije, i to bez naplate. 

- Ovo parkiralište, zasigurno, služit će prije svega građanima Sućidra i njihovim gostima. Grad Split nije donio nikakvu odluku temeljem koje bi se na ovom parkiralištu naplaćivalo parkiranje, niti je bilo kojim aktom odstupio od prvobitno zacrtane ideje -  zaključio je Vela. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14