Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU VRŠI UPISE Svakom studentu osigurano je čak 450 sati stručne prakse
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU VRŠI UPISE Svakom studentu osigurano je čak 450 sati stručne prakse

Zadnjih par godina uloženo je preko 110 milijuna kuna s ciljem podizanja studentskog standarda

U tijeku su prijave za upise na preddiplomske i diplomske studije Veleučilište u Šibeniku u akademskoj godini 2022./2023. Budući studenti mogu birati između četiri preddiplomska studija koja se trenutno izvode na Veleučilištu - Turističkog menadžmentaUpravnog studijaPrometa i Poslovne informatike, te dva diplomska studija - Menadžmenta i Upravnog studija.

Moderni studijski programi okrenuti tržištu rada

Jedna od najznačajnijih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse koje Veleučilište osigurava svakom studentu kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora. Na taj način studenti osim teorijskih odmah stječu i praktična znanja koja im olakšavaju ulazak na tržište rada. Pored toga, na diplomskom stručnom studiju Upravni studij, jednom od pet takvih studija u Hrvatskoj, cjelokupna nastava se izvodi u popodnevnim terminima u turnusima (dva tjedna se slušaju predavanja samo iz jednog predmeta te nakon toga slijedi ispit) što studentima, pogotovo onima zaposlenima, jamči dodatnu fleksibilnost studiranja. Da je odabir studiranja na Veleučilištu u Šibeniku pametno ulaganje u budućnost potvrđuje i činjenica da je zapošljivost njegovih studenata po završetku studija veća od 90%.

Visoki standard studentskog života 

Prema riječima dekana Veleučilišta u Šibeniku, dr. sc. Ljube Runjića, u zadnjih par godina na Veleučilištu je uloženo preko 110 milijuna kuna s ciljem podizanja studentskog standarda. Krajem 2020. završena je rekonstrukcija i nadogradnja postojeće zgrade Veleučilišta čime su osigurani najmoderniji prostori za studiranje u Hrvatskoj. 

Pored novih predavaonica i informatičkih kabineta studentima je tako na raspolaganju i suvremena knjižnica, čitaonica, chill-out zona te novouređeni studentski park. Također, na udaljenosti od samo 200 metara od Veleučilišta nalazi se i studentski restoran (menza). Do početka akademske godine 2022./2023. bit će završena i izgradnja novog studentskog doma 'Palacin', kapaciteta 330 kreveta. Studentski dom, vrijedan 90 milijuna kuna, okružen zelenilom i s nezaboravnim pogledom na more, nalazi se svega 10-ak minuta hoda od zgrade Veleučilišta.

Šibenik - mediteranski grad po mjeri studenta

Poseban šarm studiranju u najstarijem autohtonom hrvatskom gradu daje opušteni mediteranski stil života. Grad tvrđava i glazbenih festivala nalazi se u neposrednom okruženju dvaju nacionalnih parkova - Krke i Kornata koji, zajedno s toplom mediteranskom klimom i kristalno čistim morem, daju studiranju jednu sasvim novu dimenziju. 


Važno je napomenuti da su troškovi života u Šibeniku idealni za prosječni studentski budžet, a dodatnu priliku za povećanje budžeta predstavlja mogućnost rada preko student servisa tijekom cijele godine u brojnim poduzećima i ustanovama koje se bave turizmom i drugim gospodarskim djelatnostima u Šibensko-kninskoj županiji.

Studiranje i stručna praksa u inozemstvu uz potporu od 720 eura mjesečno

Veleučilište kroz ERASMUS+ i CEEPUS programe omogućuje svojim studentima da dio svog studiranja uz financijsku potporu provedu u inozemstvu na preko 40 međunarodnih visokoobrazovnih ustanova s kojima Veleučilište ima sklopljene ugovore. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci.


Informacije o upisima

Sve informacije o mogućnostima studiranja, prijavi i upisu na Veleučilište u Šibeniku mogu se dobiti na sljedećoj poveznici: http://www.vus.hr/?stranice=upisi&id=19

Vaša reakcija na temu