Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VELIKA DRAMA ODVIJALA SE U SPINUTU Pred sinom napao supruginog bivšeg partnera, dva puta ga ubo bodežom

VELIKA DRAMA ODVIJALA SE U SPINUTU Pred sinom napao supruginog bivšeg partnera, dva puta ga ubo bodežom

Došao je pijan i nepozvan

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za pokušaj ubojstva protiv 45-godišnjeg Splićanina kojeg terete da je ljetos u Spinutu dva puta nožem ubo u kuk i trbuh bivšeg partnera svoje supruge s kojom ne živi već neko vrijeme. Sve se odigralo u stanu suprugine kume, naočigled optuženikovog malodobnog sina. Oštećeni je na koncu uhvatio u zahvat optuženog, a žene su zajedničkim snagama otele orijentalni bodež dužine 42 centimetra s kojim se pojavio u stanu. Držao ga je zataknutog za pojas hlača. Ubrzo nakon incidenta optuženi se predao policiji. 

O svojim motivima inspektorima nije govorio, već se branio šutnjom. Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu priznao je kako je došao u stan tražeći suprugu. Ponio je nož radi osobne sigurnosti jer se boji oštećenog. Ujutro na pazariću u kvartu je popio dva piva, a nakon ručka je pio vino pa je bio pod utjecajem alkohola. 

Kaže kako je u zadnje vrijeme pod stresom pa češće pije. Radi inače kao vozač u jednoj zdravstvenoj ustanovi. Posljednjih godinu dana ima problema u braku jer je njegova supruga stupila u vezu s oštećenim kojeg poznaje duže jer stanuju u istom kvartu. 

Tvrdi da je u strahu izvukao nož kojim je oštećenog jednom ubo u nogu. Prije toga se mobitelom dopisivao sa suprugom, ali se ne sjeća da je slao poruke kojima je prijetio likvidacijom oštećenom. 

Oštećeni se, pak, u stanu tog nedjeljnog popodneva našao jer mu je psa ugrizla pčela. Došao je kod vlasnice stana, inače, svoje prijateljice kako bi njegovom psu dala tabletu. Znao je za obiteljske prilike optuženog, s njegovom suprugom nije više u vezi, ali su ostali u prijateljskim odnosima. 

Nakon ručka na vratima se pojavio optuženi. Izgurao je vlasnicu stana i sjeo na kauč. Zaudarao je na alkohol i bio uznemiren. Žene su ga pokušale primiriti. Optuženi je bio van sebe, crven u licu i živčan. Pitao ih je jesu li njih dvoje skupa. Krenuo je pojasniti optuženom da između njega i optuženikove supruge više nema ništa i u tom je trenutku primijetio nekakvu izbočinu. Pitao je optuženog što je to, a on je podigao majicu te izvukao veliki nož iz futrole. Krenuo je prema njemu, žene su ga pokušale zaustaviti, no on ih je odgurnuo. Od šoka i adrenalina nije ni osjetio dva uboda u lijevi bok. Sam je napustio bolničko liječenje iz straha da mu netko ne bi nešto loše napravio u bolnici. Trpio je jake bolove, a danas je bolje. I on je govorio o prijetećim porukama. Oštećeni tvrdi da ih je i ranije slao pa s optuženim ne želi imati nikakvog posla. Ne traži naknadu štete, a ni kazneni progon. 

Supruga optuženog navela je da ju je tog jutra zvao i raspitivao se je li u vezi s oštećenim, a poslije je poslao prijeteću poruku da neće prestati dok ga ne ubije ili nešto slično. 

Pretpostavlja da je suprug došao u stan radi nje, ali ne zna s kojim ciljem. Vidjela je da je uznemiren pa ga je zamolila da ostane miran. Od toga, međutim, nije bilo ništa. Nakon napada, suprug je izašao iz stana, a ona je nazvala Hitnu pomoć i pružila prvu pomoć oštećenom.

Vaša reakcija na temu