Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VELIKA ŠTETA Požar na Korčuli bjesnio pet dana, izgorjelo je 200 hektara terena

VELIKA ŠTETA Požar na Korčuli bjesnio pet dana, izgorjelo je 200 hektara terena

Policija je za opće opasnu radnju prijavila obitelj koja je spaljivala korov

Korčulanski vatrogasci nakon pet dana završili su s gašenjem velikog šumskog požara koji je kod Smokvice izbio u noći na nedjelju, potvrdio nam je načelnik Općine Kuzma Tomašić. Šteta je velika, izgorjelo je 200 hektara terena.

'Radi se o 80 posto zemljišta u vlasništvu Hrvatskih šuma. 35 tisuća kuna samo su troškovi hrane i pića za vatrogasce te goriva, a tome treba dodati i rad mehanizacije', kaže Tomašić.

U gašenju su sudjelovala sva korčulanska vatrogasna društva te pojačanja s Pelješca i dubrovačkog područja. Policija prije koji dan završila istragu. Za opće opasnu radnju prijavila je obitelj iz Smokvice, oca, majku i sina.

Utvrdili su da su u subotu spaljivali korov i nisko raslinje na predjelu Smoline kod Smokvice. Došlo je do nekontroliranog širenja vatre i požara koji je pod nadzor stavljen u ponedjeljak. Nad požarištem su djelovala i dva kanadera.

U policiji podsjećaju građane kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom prostoru. Općina Smokvica uputila je zahvalu svima koji su sudjelovali u gašenju, kako na samom požarištu, tako i onima koji su osigurali logistiku za vatrogasce.


Vaša reakcija na temu