Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VELIKA ZAPLJENA U ČISTI MALOJ Pronađena kućna plantzaža marihuane, muškarac uhićen s više od 15 kila droge

VELIKA ZAPLJENA U ČISTI MALOJ Pronađena kućna plantzaža marihuane, muškarac uhićen s više od 15 kila droge

Samo pronađena i oduzeta oprema vrijedi oko 100.000 eura

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. 

Temeljem prethodno prikupljenih saznanja, provođenjem različitih mjera i radnji kako bi se ta prikupljena saznanja potvrdila, okončano je višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Čiste Male. 

U sklopu istrage je obavljena pretraga stambenog i popratnih objekata i jedan osobni automobil na području Čiste male koje koristi osumnjičeni, a ukupno je pronađeno: 15,9 kilograma droge marihuane vakuumirane u vrećice,, 148 stabljika biljke Cannabis sativa veličine od 62 do 240 cm (procijenjena težina svih zajedno je oko 500 kg),  44 kanistra kemijskih sredstava za unaprjeđenje rasta biljke, 146 komada industrijskih rasvjetnih tijela, 41 komad industrijskih ventilatora, 152 komada transformatora za pretvaranje električne energije, uređaj za vakuumiranje te ostala popratna oprema, 5 tisuća eura u manjim apoenima.

Procjena je da samo pronađena i oduzeta oprema vrijedi oko 100 tisuća eura. Vrijednost zaplijenjene droge (15,9 kg) u ovom trenutku bi iznosila oko 190 tisuća kuna ako se radi o prodaji na veliko, a ukoliko bi se preprodaja radila na malo radi se o iznosu od preko pola milijuna kuna. I u navedeni iznos nije uračunata novčana zarada od količine droge koja bi tek trebala biti pobrana i stavljena u opticaj.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu i kod Suca istrage određen mu je istražni zatvor, izvijestili su iz policije.

Vaša reakcija na temu