Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Veliki interes građana: U Trogiru predstavljen program POS-a

Veliki interes građana: U Trogiru predstavljen program POS-a

Drago nam je da su građani pokazali zainteresiranost za projekt i da smo mogli odgovoriti na njihova pitanja. Podsjećam da su prijave moguće do 19. prosinca - poručio je dogradonačelnik Novak

Predstavljanje programa poticane stanogradnje (POS) održano je prošli tjedan u gradskoj vijećnici Trogira. Trogir će uskoro postati jedan od hrvatskih gradova u kojem će biti realiziran ovaj uspješan model rješavanja stambenog pitanja za mlade obitelji, a u planu je oko stotinu novih stanova koji će se graditi na gradskom zemljištu u naselju Plano.
Na predstavljanju je nazočio velik broj zainteresiranih građana koji su od predstavnika grada i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) dobili odgovore na brojna pitanja vezana uz prijavu za stanove u Planom, koncept i način financiranja, faze projekta, rokove otplate, cijene kvadrata te su mogli čuti i o iskustvima drugih jedinica lokalne samouprave.

- Održana je konstruktivna i korisna rasprava u prepunoj gradskoj vijećnici. Drago nam je da su građani pokazali interes i da smo mogli odgovoriti na njihova pitanja. Mi smo kao gradska uprava osigurali zemljište za stanove i riješili otkup dijela zemljišta za pristupni put, a sada je u tijeku natječaj koji traje do 19. prosinca na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani koji žele aplicirati za POS stan. Nema dobne granice, samo su u kriterijima različita bodovanja, dakle mogu se javiti ljudi od 18 godina pa nadalje. Po nekim procjenama, bit će 30 do 40 stanova u prvoj fazi izgradnje - rekao je dogradonačelnik Viktor Novak.

S obzirom na procedure koje predstoje, očekivani početak radova na izgradnji predviđen je za prvu polovicu 2020. godine.

Više detalja i uvjeti za prijavu mogu se naći na službenoj stranici Grada Trogira.

Vaša reakcija na temu