Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić VELIKI KORAK Izabran izvođač radova za vrtić i dvoranu na Pujankama

VELIKI KORAK Izabran izvođač radova za vrtić i dvoranu na Pujankama

Na natječaj je pristiglo šest ponuda

Firma Tromont gradit će dječji vrtić na Pujankama kao i školsku dvoranu istoimene osmoljetke za 11,7 milijuna eura. Izabrana je kao najpovoljnija između šest pristiglih ponuda.

Projektom će se izgraditi i opremiti dječji vrtić s osam dnevnih boravaka, četiri za jaslice i četiri za dječji vrtić, što će omogućiti dodatne kapacitete za smještaj 128 djece, 48 jasličke i 80 vrtićke dobi.

Dvodijelna školska sportska dvorana OŠ Pujanki izgradit će se na parceli ukupne površine 10.316 metara kvadratnih, istočno od školske zgrade. U sklopu dvorane, osim prostora sportskih borilišta i dvorane, planirane su svlačionice, nastavnički sklop s kabinetom za tjelesno-zdravstvenu kulturu, ambulanta i sanitarni čvorovi, prostor za gledatelje te spremišta i ostale popratne prostorije.

Gradu Splitu, inače, odobreno je oko 1,4 milijuna eura bespovratnih sredstava za vrtić na Pujankama, dok bi se dvorana trebala financirati iz proračuna. Rok za dovršetak radova je 500 dana od sklapanja ugovora.

Gradonačelnik Ivica Puljak je, prema najavama tijekom prezentacije izabranog arhitektonskog rješenja, planirao početi gradnju vrtića na Pujankama lani u rujnu, no preračunali su se u gradskoj upravi.

Vaša reakcija na temu