Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: VELIKI POŽAR NA ČIOVU Gori Okrug, spašavaju se kuće; 300 metara dalje izbio novi požar

FOTO/VIDEO: VELIKI POŽAR NA ČIOVU Gori Okrug, spašavaju se kuće; 300 metara dalje izbio novi požar

U ovom trenutku, u blizini nove crkve u Okrugu, tri su nova požarišta

18.20 - Tristotinjak metara od prvog požara, u Okrugu je u ovim trenucima buknuo i drugi. Vatrogasne snage prebacuju se na novu vatrenu frontu. U ovom trenutku, u blizini nove crkve u Okrugu, plamte tri požara.



17.47 - 'Bio je užas. Vatrgasci imaju opremu i dosta ljudsva. Uvelike su pomogli kanaderi. Vatra je aktivna smo na rubovima požarišta. Kuće su spašene u zadnji čas. Dvije su bile ugrožene. Na jednoj su malo uhvaćene roletne. Kako je su južne strane, još ne znamo', poručio je vatrogasac, Stipe Žižić.  



17.30 - Kuća u Okrugu Gornjem je spašena, gotovo sve oko nje je zgarište. Vlasnica nam je rekla da ih je probudio dim i vatrogasne sirene. Sin je bio na plaži. 

- Spremili smo se odmah - kazala nam je još u šoku.

Izgorio je kokošinjac, ali koke su spašene, kaže nam jedan od gasitelja.

16.50 - U pomoć Čiovljanima stigle su i zračne snage. Gašenje otežava vjetar. 

'Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u nedjelju, 13 rujna 2020. u akciju gašenja požara na otoku Čiovo u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od početka ovogodišnje  protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 12 rujna 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 45 požara  (20 u Šibensko-kninskoj, 18 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj,  dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne  snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 260 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7400 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedeno je i 28 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava 'Orbiter 3B' bio angažiran 13 puta', priopćeno je iz MORH-a.

Pogledajte video.




U 15.42 sati izbio je požar u Okrugu Gornjem na Čiovu. Prema prvim informacijama, vatra je izbila u blizni kuća. Na požarište su upućene sve raspoložive snage 10 lokalnih vatrogasnih dobrovoljnih društava  i JVP Trogir.

Kako doznajemo od trogirskih vatrogasaca, svakoga časa u pomoć bi im trebala doći i dva kandera.


Uskoro opširnije...

Vaša reakcija na temu