Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Veljko Barbieri osuđen uvjetno zbog automatske puške, Državno odvjetništvo odbacilo prijavu za pucanje

Veljko Barbieri osuđen uvjetno zbog automatske puške, Državno odvjetništvo odbacilo prijavu za pucanje

Splitski Općinski sud izdao je kazneni nalog

Poznati gastronomski stručnjak Veljko Barbieri našao se na udaru tijela progona nakon što je alkoholiziran u vrtu svoje obiteljske kuće u Makarskoj u lipnju prošle godine ispalio par hitaca. Pucao je iz pištolja, a policiji je naknadno predao još oružja, uključujući i automatsku pušku, uspomenu iz rata. 

Policija je protiv Barbierija podnijela prijavu za dva kaznena djela, pucanje i automatsku pušku. 

Prijavu za pucnjavu, tj. opće opasnu radnju Državno odvjetništvo u Splitu je odbacilo zaključivši da nisu ispunjena obilježja djela, odnosno, da od ispucanog streljiva nitko nije mogao nastradati, dok je za automatsku pušku podignuta optužnica za nedozvoljeno posjedovanje oružja te je zatraženo izdavanje kaznenog naloga. 

Sud je prihvatio argumente tužilaštva i izdao nalog kojim je Barbierija osudio na 10 mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana. U slučaju da Barbieri prigovori nalogu, presuda pada, a optužnica ide na potvrdu pred optužno vijeće.

Vaša reakcija na temu