Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vice Mihanović: Za prostorna rješenja u Splitu najbolje je koristiti splitsku pamet, a posebnu brigu posvetit ću ljudima koji sada žive na Kopilici
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Vice Mihanović: Za prostorna rješenja u Splitu najbolje je koristiti splitsku pamet, a posebnu brigu posvetit ću ljudima koji sada žive na Kopilici

Kopilica je od iznimne važnosti za daljnji urbani, stambeni, prometni i gospodarski razvoj Splita

Više puta sam naglasio da je za prostorna rješenja u Splitu najbolje koristiti splitsku pamet u suradnji sa Sveučilištem i Društvom arhitekata. Kopilica je veliki resurs Grada, jer je od iznimne važnosti za daljnji urbani, stambeni, prometni i gospodarski razvoj Splita, te mora biti prioritet svake gradske vlasti. Konkretno, potrebno je struci prepustiti planiranje s jasno zadanim prostornim rješenjima koja se moraju uvrstiti u izmjene i dopune GUP-a - rekao nam je Vice Mihanović, HDZ-ov gradonačelnički kandidat. 

Potom je pojasnio...

- U suradnji s Lučkom upravom koja je nadležna za sjeverni dio, nakon što se luka Stinice proglasi strateškim projektom od interesa za Republiku Hrvatsku, nastavit ćemo s projektiranjem i implementiranjem teretne luke, što će doprinijeti smanjenju prometnog opterećenja Gradske luke i u sezoni osigurati više mjesta za automobile koji čekaju ukrcaj na trajekt. Za mene je ključno i rješavanje problema sadašnjih stanara Kopilice, da Grad Split u ulozi medijatora za njih predloži konkretna rješenja.

Vaša reakcija na temu