Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VICE MIHANOVIĆ: 'Gradonačelniče, ako ste spremni, izađite na izbore!'

VICE MIHANOVIĆ: 'Gradonačelniče, ako ste spremni, izađite na izbore!'

'Puljak je izveo igrokaz zbog suspektnih natpisa o njemu'

Vice Mihanović, HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća najavio je da neće podržati rebalans na sjednici, osim ako se uvaže njihovi amandmani.

Vijećnici HDZ-a su glasovali protiv prijedloga ukidanja poreza na potrošnju i smanjenja prireza od 2024.godine.

- Mi smo bili zagovornici toga da to krene od 2022.godine i da tako omogućimo našim građanima veća primanja, a našim poduzetnicima manje troškove - obrazložio je Mihanović.

Ovako se, smatra, donose odluke koje ostaju drugoj vlasti.

- Jasno, ako ova vlast ostane do kraja - bocnuo je Mihanović.

To što je HGS otišao sa sjednice nije htio  komentirao kome su pomogli i jesu li dali ruke Puljku da lakše ima većinu.

- Ne bih ja pričao tako kao neki kolege iz Vijeća da je HDZ sa SDP-om, kome je HGS pomogao i je li netko Puljkov žetončić. Svi smo mi odgovorni ljudi i svrstat ćemo se gdje je kome mjesto - zaključio je.

O propaloj inicijativi za raspuštanjem Vijeća, čime je počela sjednica Gradskog vijeća, a HDZ nije podržao, Mihanović je ustvrdio da je to bio samo  jedan u nizu Puljkovih spinova i igrokaza.

-  Zna se kako se Vijeće može raspustiti, da svaki vijećnik ponudi ostavku i to smo mogli da su mislili ozbiljno. Međutim, to je bio samo spin da se maknemo od naslovnica i suspektnih natpisa za gradonačelnika, od namještanja natječaja, pogodovanja, izbjegavanja javnog natječaja za dodjeljivanje poslova od 15 milijuna kuna privatnoj firmi - smatra.

Puljka drži isključivim krivcem za nered i kaos, a ne Gradsko vijeće.

- Moj prijedlog je bio da pred građane izađemo svi, i gradonačelnik i Vijeće. To bi bio ispravan put i pozivamo gradonačelnika da ako je spreman, neka izađe na izbore - pozvao je Mihanović.

Vaša reakcija na temu