Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: DRAMA U ŠUMICI Ivošević najavio istragu o ilegalnom proširenju ugostiteljskog objekta, uklanjanje štekata i rampe

FOTO/VIDEO: DRAMA U ŠUMICI Ivošević najavio istragu o ilegalnom proširenju ugostiteljskog objekta, uklanjanje štekata i rampe

Sve je završeno postavljanjem kamenih blokova

16.35 - Denis Pavlović, vlasnik 'Biberon Maestra' je kratko prokomentirao scene koje su se odigravale.

- Mi smo u najmu do 2031. godine. Radimo svoj posao, imamo preko 40 zaposlenih i nastojimo očuvati radna mjesta. Ne možemo ulaziti u vlasničke probleme, u najmu smo od 1. siječnja 2019.godine, a problemi su nas zatekli i još se nisu riješili - rekao je.

16.20 - Umjesto rampe, zbog čijeg se otvaranja odvijala drama u Šumici, postavljeni su kameni blokovi. Na vrhu su ulice, a ne par metara niže gdje je bila rampa, što se prvotno izašlo na ruku ugostitelju radi dostave.



14.45 sati Tijekom reagiranja u Šumici zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević je primao čestitke od pojedinih prolaznika.

- To kralju, legendo - govorili su.

Stigla je i gospođa Silvana, kako se predstavila da bi se upoznala s njim.

- Mogu li vas zamolit nešto? Jedan selfie - pitao je jedan momak.

- Svaka čast na tome šta radite - stisnuo je ruku Ivoševiću.


Cijelo jutro se odvijala drama zbog rampe u Šumici, a na kraju je prekršajnu prijavu zaradio vlasnik kombija koji je blokirao prolaz. Policija je sastavila zapisnik, bit će moguće još posljedica.


14.15 sati - Na intervenciju policije je preparkiran kombi. Drama još traje, ali se nazire kraj.


Pauk je prošao, pokušat će ukloniti automobile. Inače, čim se maknuo kombi, opet se pokušala spustiti rampa, ali je Ivošević zaustavio tijelom.


Tko želi, automobil može maknuti sam, što su neki i učinili.

Inače, na teren je poslana i interventna policija, ali nisu imali potrebu reagirati.


Ranije objavljeno

Nakon što je otvorena gornja rampa prema Šumici koju je Grad postavio, na teren su izašli komunalni redari. Došao je i zamjenik Bojan Ivošević. Netko je otključao gornju prepreku, a uz restoran je spuštena druga, u privatnom vlasništvu. Tako su ogradili parking bez suglasnosti Banovine. Ne bi je dobili jer je po GUP-u zelena površina. Ivošević je tijelom sprječavao spuštanje te rampe, a kada je pozvan pauk, izgledno vlasnici objekta su blokirali kombijem prolaz.

'Ovo je zaštićena zelena površina koja je ilegalno betonirana i počela se koristiti kao parking. Neki dan je ponovno postavljena rampa na istom mjestu na kojem je godinama bila, a koju je netko nelegalno otpilao. Mi smo postavili novu. Tada se poduzetnik koji radi tu činio razumnim, da bismo jučer doznali da je netko razvalio katanac i ponovno počeo koristiti površinu za parkiranje. Reagirale su naše komunalne službe, zvali pauka, pisali kazne, uklanjali nepropisno parkirane. Blokirali su rampu, stavili kombi nasred puta. Ne samo da su blokirali pristup hitnim službama, o čemu kukaju u javnosti, nego svima. Evo jedna gospođa s djetetom pokušava izaći, ne može, dijete plače, oni odbijaju pomaknuti kombi. I kada narativ bude u medijima kako oni brinu za kupače i kako će hitne službe pristupit treba biti jasno da njih vodi samo osobni profit. Ovo je bespravno sagrađen objekt koji je naknadno legaliziran. Imamo informaciju da je nakon legalizacije dodatno proširivan. Pozvat ćemo geodete da to utvrdimo. Također bit će im maknut štekat s gradske površine koju protuzakonito koriste, kao i rampa koja je također nelegalno postavljena.

Ovo je jedna klasična priča kada u Splitu netko želi do brze zarade doći da istovremeno krši pet - šest zakona', poručio je Ivošević.


Dok je Ivošević intervenirao, netko ga je rampom pokušavao udariti u glavu.

Pogledajte video.



Vaša reakcija na temu