Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: JUTRO NAKON ULTRE Proveli smo zoru s djelatnicima Čistoće

VIDEO: JUTRO NAKON ULTRE Proveli smo zoru s djelatnicima Čistoće

Pogledajte kako je proteklo čišćenje u Parku mladeži, kojem se priključila i naša novinarka

Prvi dan Ultra Music festivala završio je jutros u 5 sati, a tada su ‘Ultranauti’ Park mladež prepustili djelatnicama i djelatnicima splitske Čistoće, kojima se pridružila i ekipa Dalmatinskog portala. Naša novinarka uzela je i metlu u ruke kako bi im pomogla te uvidjela kako im zadatak i nije bilo najlakši.

Jedna od djelatnica Čistoće kojoj je ovo jubilarna 30. godišnjica rada u ovoj splitskoj tvrtki, ali i 10. na Ultri je Anđa Gavurina. Danas je, kako bi stigla na Ultru, oko 3 ujutro krenula iz Potravlja u Split, no sudeći prema njenom osmjehu na licu, to joj nije predstavljalo problem.

- Ovdje sam deset godina otkako je Ultra nastala do, takoreći, zadnjeg dana. Što je bilo smeća prvih godina na Poljudu, ovdje sada nema niti 50%. Ovo će biti gotovo za nekih dva, tri sata, a tada se čistilo do jedan, dva popodne. To je bilo škovaca i škovaca. Promijenilo se to što je sve skuplje, nema se para. Prije se moglo naći i para i zlata i svega, a sada toga nema ništa. Sada ima koji papirić i koja limenka. Sada je puno lakše raditi i dobili smo ovu puhalicu. Prije smo sve meli ručno, a tada je bilo škovaca do kolina - kazala je.

- Ovo mi je peta godina na Ultri. Nije teško, dobra je organizacija. Mislim, fizički je, ali sve se da riješiti relativno brzo. Nadam se da su ljudi zadovoljni - zaključila je Dina Čelić, djelatnica Čistoće.

Vozač Čistoće Hrvoje Svalina u vozilu je od ranih jutarnjih sati prešao gotovo sve ulice Splita.

- Od 4 i pol jutros radimo. Prošao sam pola grada. Prvih godina je bilo alarmantno jer nismo znali da će biti toliko ljudi, ali ove godine smo se dobro pripremili - rekao je Svalina.

Iako je pred Ultru 50 djelatnika Čistoće otvorilo bolovanje, posao je uspješno organiziran.

- Bez obzira što je nama ovo deseti put, uvijek je nova situacija i ovakav događaj je izazov. Nedostatak djelatnika se ne može primijetiti, bez obzira na naše unutarnje probleme. Ipak smo sve snage uprli u ovaj događaj. Vjerujemo da ćemo sve obaviti kao i proteklih godina - kazao je Andrija Čaljkušić, glavni analitičar Operativno tehničke službe Čistoća.

- Primarni nam je zadatak bio da što prije budu čiste pristupne ceste pored Parka mladeži za prolaz pješaka i vozila. Sada je 6 i 30 i vozila već prolaze, a mi i dalje nastavljamo s radom i detaljnijim čišćenjem. Zahvaljujem se svim našim djelatnicima koji stvarno vrijedno rade i po ovim iznimnim temperaturama daju svoj maksimum. Nadam se da će tako bit i sljedeća dva dana - rekao je Vinko Marača iz Čistoće. 

U videozapisu pogledajte kako je izgledalo čišćenje na stadionu Park mladeži, ali i na ulicama Splita.

@dalmatinskiportal BRAVO ZA ‘ČISTOĆU’ Ustali u zoru i u tri sata počistili gotovo sav nered na Parku mladeži i okolo. Jutro nakon Ultre proveli smo s njima na terenu, a naša @Anamarija Alebic malo im je ‘pomogla’ #ultrafestival #ultraeurope #music #cistoca #split #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu