Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: NEUGODNA SCENA NA EKONOMIJI Htjela na fakultet bez maske, silom je odvela policija u lisicama

VIDEO: NEUGODNA SCENA NA EKONOMIJI Htjela na fakultet bez maske, silom je odvela policija u lisicama

Pružala je aktivni otpor

Splitska policija intervenirala je jučer na Ekonomskom fakultetu. Asistencija je zatražena zbog ženske osobe koja je htjela na fakultet, ali bez maske. Nije poslušala zaštitara pa je pozvana policija. 

Društvenim mrežama širi se snimak na kojem se vidi kako policajac pokušava uspraviti žensku osobu koja je na podu ispred ulaza u fakultet. Što se događalo prije, a što poslije? Evo što navode u splitskoj policiji. 

'Policijski službenici zatražili su osobnu iskaznicu radi utvrđivanja identiteta, no ženska osoba je to odbila. Ignorirala je zapovijed policije da se udalji iz prostorija pa su uporabljena sredstva prisile. Policijski službenici su je uhvatili za ruku i izveli. 

Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje radi čega je pala na pod. Nastavila je pružati aktivni otpor. Nakon što su joj stavljena sredstva za vezivanje dovedena je u službene prostorije. 

Obzirom da je imala vidljive ogrebotine na rukama i nogama, pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći koja je utvrdila da nema ozljeda radi kojih bi trebala biti odvedena u bolnicu', navode u policiji. 

Naknadno su uspjeli otkriti identitet privedene. Nakon istraživanja utvrđeno je da je ostvarila obilježja prekršaja iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici radi čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem obveznih prekršajnih naloga nakon čega je puštena iz službenih prostorija.

Vaša reakcija na temu