VIDEO: Otrovana djeca su životno ugrožena, ishod je neizvjestan

VIDEO: Otrovana djeca su životno ugrožena, ishod je neizvjestan

Svi vitalni organi su im zatajili

 Docentica dr.sc. Branka Polić, voditeljica zavoda za intenzivnu pedijatriju i postintenzivnu skrb, izvijestila je o stanju otrovane djece.

- Djeca su u vrlo teškom stanju. Životno su ugrožena. Na respiratoru su oboje i imamo nažalost multiorganska zatajenja. Poduzimamo sve mjere liječenja kako bi uspjeli nešto pomoći. Znači svi vitalni organi su trenutno zatajili. Teško nam je reći koji su uzroci. Ne znamo detalje što se događalo. O čemu se radi ćemo znati nakon detaljnije dijagnostičke obrade - rekla je.

Rekla je da joj je ovo jedan od najtežih slučajeva koje je imala u svojoj karijeri.

- U dječjoj intenzivnoj su sva djeca životno ugrožena. Tu se liječe zbog zatajenja organa iz raznoraznih razloga - kazala je.

Naglasila je da još uvijek traje borba za život dvoje djece, kojoj su zatajili organi te se nalaze na odjelu intenzivne njege na splitskoj pedijatriji. Dodala je da se radi o djeci od 14 i nepunih 5 godina koji su brat i sestra.

- Mi se i dalje borimo za njihov život. Sam ishod je neizvjestan i što će nam dijagnostika pokazati. Zbog ovog slučaja smo digli i ljude s godišnjeg jer je za ovakav slučaj potrebno minimalno 20 pari ruku - zaključila je.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49725, "");
Pregledaj komentare
29