Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: PROSVJED NA PJACI PROTIV COVID MJERA 'Stožer odlazi! To su sotonska posla! Izdaja!'

FOTO/VIDEO: PROSVJED NA PJACI PROTIV COVID MJERA 'Stožer odlazi! To su sotonska posla! Izdaja!'

'Ostavke, ostavke, ostavke!'

Čujete li nas vladajući? Ima nas, ima. Ostavke, ostavke, ostavke! Stožer odlazi!

Samo su neke od poruka koje su večera s Pjace uputili prosvjednici protiv covid mjera. Svake večeri sve je više građana.

- Do nedjelje navečer ćemo imati pravi party na Rivi. Tko će to nama zabranit? Nitko!, poručila je moderatorica okupljanja Tina Perić

- Mnogi od vas su upoznati sa svim stvarima, pričama, logičnim i nelogičnim. Mnogi od vas imaju djecu, roditelje, bake i djedove. Zato bih se osvrnula na te ljude, umirovljenike koji su u ovom vremenu marginalizirani, zapostavljeni. Prema njima se ponašaju kao djeci, podcjenjuju ih. Prvo su bile maske. Onda je došla prva doza, pa druga, sada je već treća, a u pripremi je do osam doza. Hoće li tu stati? Nema garancije. Prisjetimo se naših starih koji su zatvoreni u domovima, ne mogu primati posjete. Cijepili su se, ne izlaze vani, istaknula je Perić.

To je potvrdila je i korisnica jednog splitskog doma koja je prepričala kako živi ona i njezine prijateljice. 

- Umirovljenica sam 11 godina. Čim sam navršila uvjet da se mogu upisati u dom, upisala sam se. Radovala sam se što ću ići u dom, što ću biti sigurna, njegovat će me, paziti i neću biti na teret svojoj djeci, prepričala je gospođa Lidija, posvjedočivši kako ih u domovima nitko ništa ne pita, te kako ih drže zatvorenima, unatoč tomu što su se cijepili. 

Uslijedila su razna svjedočanstva ljudi, sudionika prosvjeda.

- Čovjek ima pravo na rad, a oni nam to sada žele oduzeti. Svi smo mi ravnopravni pred zakonom, a to ćemo pokazati mi, narod, kad već pravosudni sustav to ne želi. Predaja nikad neće biti opcija, kao ni covid-potvrde, rekao je jedan mlađi prosvjednik.

Mirkofon je preuzeo i don Josip Jozo Mužić poručivši kako su to sve 'sotonska posla'.

- Moj se stav nije promijenio od zadnjeg govora u kolovozu kad sam rekao da se neću cijepiti. To je moj konačni stav i ove mjere su to samo potvrdile. 

Zaposlenik sam na fakultetu i vjerojatno ću izgubiti u posao kao i vi. To je jedno moralno silovanje u tijeku, kao ono što se događalo u Vukovaru za vrijeme rata, ja na to ne mogu pristati. Oni se boje naroda jer imaju nečistu savjest, to su sotonska posla. Ovo je tek početak borbe, borba je pred nama. Moramo biti skupa i moramo se skupa boriti za svoja prava protiv ovoga bezakonja, kazao je svećenik.



Fotogalerija: Prosvjed pred Banovinom | foto: Veljko Martinović

Prosvjednici su se nakon okupljanja na Pjaci uputili prema zgradi splitske gradske uprave, Banovini, gdje su lampione u obliku riječi 'ne' ostaviti gradonačelniku Ivici Puljku.

Pred Banovinom je istaknuto kako u gradskoj upravi radi 157 ljudi koji se ne žele cijepiti. 

- Da je dvoje, nitko ih nema pravo ucjenjivati. Svaki čovjek je bitan, poručila je Tina Perić. 

- Ako sutra završim u zatvoru ili obavijesnom razgovoru, dođite me podržat, molim vas, poručila je moderatorica prosvjeda koji je završio molitvom i povicima: 'U boj, u boj, za narod svoj'.


Vaša reakcija na temu