VIDEO: Sutra počinje sječa stabala na Marjanu, nepovratno ih je uništeno 20.000!

VIDEO: Sutra počinje sječa stabala na Marjanu, nepovratno ih je uništeno 20.000!

Volonteri, HRM, udruge... dat će ruke u izvlačenju na Marjanu koji je podijeljen u 460 'segmenata', radnih zona, s tim da niti jedan nije udaljen više od 30 metara od postojećeg pristupnog puta

Sječa zaraženih stabala na Marjanu počinie u srijedu ujutro, borba s potkornjakom kreće s južne strane, od Vile Dalmacije. Usvojen je, naime, operativno-dinamički plan na sjednici Stožera na osnovu kojega se kreće u akciju. O prvim koracima izvijestio je glavni koordinator Radne skupine Nenad Ružić.

- Do sada je doznačeno preko 2500 stabala, a ujutro kreću sa sječom vatrogasci, radnici Parkova i nasada te Javne ustanove - kazao je Ružić.

Za početak manjim intenzitetom, oko 30 ljudi na raspolaganju, a kasnije će se priključivati ostale snage.

Volonteri, HRM, udruge...dat će ruke u izvlačenju na Marjanu koji je podijeljen u 460 'segmenata', radnih zona, s tim da niti jedan nije udaljen više od 30 metara od postojećeg pristupnog puta.

U izvlačenju zaraženih stabala neće ulaziti strojevi na Marjan, vjerojatno će pomoći konji.

Inače, do kraja tjedna će biti poznat izvođač radova za sječu, a uskoro i tko će se pobrinuti za zaražena stabla. Neće se koristiti dalje u proizvodnji, odložit će se na Benama, na onom okretištu, na licu mjesta će se drobiti, a potom odvežena negdje na spaljivanje. Tražit će Povjerenstvo potvrdu o spaljivanju.

Ukupno je oko 20.000 stabala nepovratno uništeno na Marjanu, neka su zaražena, a neka osušena.

Prioritet su zaražena stabla, a nakon što se njih riješi, riječ je o oko 4 do 5 tisuća kubika, rješavat će se osušena.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41422, "");
Pregledaj komentare