Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Bili smo na mjestu užasa u Stobreču, još odjekuje lavež pasa

VIDEO Bili smo na mjestu užasa u Stobreču, još odjekuje lavež pasa

Sumnja se da ih je psihijatar pario s vukovima koje su službe također zatekle

Policijski službenici, inspekcija i Komunalno redarstvo grada Splita na Putu Orišca su u Stobreču. Pristižu i udruge za zaštitu životinja iz Splitsko-dalmatinske županije i susjednih županija koje preuzimaju životinja koje je splitski psihijatar ondje smjestio. Oglasili su se i Prijatelji životinja koji smatraju kako sve ukazuje na uzgoj pasa za borbe.

Iza zida koji skriva uvjete u kojima je 64-godišnjak držao pse i vukove odjekuje lavež onih za koje još nije osiguran privremeni smještaj.

'Ne smijemo vam ništa govoriti. Jedva čekamo kad ćemo moći progovoriti o zatečenim uvjetima', u prolazu su nam na mjestu zločina komentirale dvije članice udruge za zaštitu životinja iz susjedne županije koje će preuzeti brigu o šest psića.

Psihijatra je jučer privela splitska policija. Prijavila ga je zbog ubijanja ili mučenja životinja i uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti. Tijekom dana ispitan je u Državnom odvjetništvu, čeka se odluka o eventualnom pritvoru. 

Sumnja se da je vukove držao radi parenja sa psima kako bi se pojačale njihove borbene sposobnosti. Psi su bili na kratkom lancu, vukovi u kavezima.

Vaša reakcija na temu