Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić VIDEO Bulj Bobanu donio cvijeće, nije dobro prošlo...

VIDEO Bulj Bobanu donio cvijeće, nije dobro prošlo...

Do župana nije mogao jer nije bio u uredu, a kasnije je uputio priopćenje

Miro Bulj, saborski zastupnik i vijećnik Mosta u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije danas je pokušao doći do župana Blaženka Bobana kako bi mu uručio poklon. Kako je rekao, on i stanovnici Cetinske krajine poslali su mu cvijeće, dok je Boban njima poslao smeće. Riječ je o odluci da se otpad iz Vrgorca vozi na više od 100 kilometara udaljeno odlagalište Mojanka kod Sinja. Bulja nisu pustili do župana uz objašnjenje da nije u uredu, da radi i da nije u mogućnosti primati privatne poklone.

Bulj je ponovno upozorio na problem gospodarenja otpadom u Županiji odnosno na štetnost Centra za gospodarenje otpadom. Kazao je da nema namjeru odustati i da traži od župana da se oglasi i da se zauzme za ukidanje odluke po kojoj  se vrgoračko smeće vozi u Sinj.

O svemu se priopćenjem oglasio i župan koji je naveo da Buljev poklon nije mogao primiti jer je bio na sastanku kluba vijećnika pripremajući se za sjednicu Skupštine. 

- Suradnici su me izvijestili da je nasilničkim ponašanjem ujedno maltretirajući djelatnike županije želio nastaviti izvoditi svoj performans ispred moje kancelarije. Smatram takvo ponašanje krajnje neprimjerenim osobi koja je u isto vrijeme i saborski zastupnik, i vijećnik u županijskoj skupštini, gradski vijećnik grada Sinja, kao i vijećnik u mjesnom odboru Suhača. Ovo je još jedna u nizu cirkuskih predstava Mira Bulja, čovjeka koji sjedi na četiri fotelje, ali nigdje nema odgovornosti. Umjesto da je danas na svom radnom mjestu za čije nepojavljivanje i nerad ga narod plaća, vjerujem da je spojio vikend, a zbog naplate dnevnice trebao je biti zabilježen i kamerom. Što se tiče odlaganja otpada zna se što je čija odgovornost. Županija ima obvezu napraviti Regionalni Centar čistog okoliša, a zadatak jedinica lokalne samouprave je ispoštovati sve zakonom predviđene elemente kako bi se što kvalitetnije uklopili u županijski Regionalni centar. Kako Mira Bulja više nitko ozbiljno ne shvaća, od njegove vlastite lokalne sredine, pa do nacionalnog parlamenta, suvišno je nekom kao što je Miro Bulj objašnjavati stvari koje uče naši osnovnoškolci - navodi se u priopćenju.


Vaša reakcija na temu