Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO Dovršena 1. faza Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split

VIDEO Dovršena 1. faza Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split

Stigao ministar Vili Beroš

Dovršena je 1. faza Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KBC-a Split. Na svečanost je stigao i ministar zdravstva Vili Beroš.

- Jedino zajedno možemo odgovarati na izazove koji su pred nama. Neću govoriti o epidemiji. Imamo puno elemenata, onkoloških, kroničnih nezaraznih bolesti... Ova Vlada i Ministarstvo zdravstva ima viziju. Kolega je govorio o informatizaciji zdravstvene zaštite. To je bitno i za pacijente i za zdravstvene djelatnike. Desetljećima smo zanemarivali primarnu zdravstvenu zaštitu. Intencija je ojačati je. Jedno na taj način ćemo se približiti pacijentu i staviti ga u fokus. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Sad nas čeka reforma zdravstvene zaštite. Izaći će prijedlog novog zakona - poručio je Beroš.

- Preliminarno, farmaceutska inspekcija u KB Sveti Duh nije ustanovila manjak lijekova nego poteškoće prilikom evidentiranja potrošnje lijekova, što je svakako za osudu. Zdravstveni proračun nije oštećen - kazao je Beroš.

Znači li to da neće podnijeti ostavku?

- Moja ostavka je uvijek na stolu. Ja sam tu zbog hrvatskih pacijenata, građana. U ovom slučaju riječ je o gradskoj bolnici koji znaju i moraju poštovati procedure trošenja lijekova. Meni je važno da nema nestanka lijekova, riječ je samo o poteškoćama prilikom evidentiranja, što će se ispraviti - dodao je Beroš, odgovarajući na novinarsko pitanje.

Projekt je vrijedan 80 milijuna kuna, a radovi su počeli u svibnju prošle godine.

Izvori financiranja su 31 milijun kuna iz EU fondova, 39 milijuna kuna osigurala je Vlada proračuna, dok će 10 milijuna kuna izdvojiti Splitsko-dalmatinska županija.

Uskoro opširnije


Vaša reakcija na temu