Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Drama na Gripama: Policija onemogućava Parkove i nasade da sanira zapilano stablo
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

VIDEO Drama na Gripama: Policija onemogućava Parkove i nasade da sanira zapilano stablo

Vatrogasci su pozvani na ispomoć

17.00 sati - Nakon kraćeg dogovora Grada, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe i policije, uklonjena je policijska traka i djelatnici Parkova i nasadi mogli su početi s radovima zaštite stabla koje se moglo srušiti usred jakih naleta vjetra i nevremena koje se očekuje u idućim danima. 

Oko stabla će se postaviti betonski obruč kojim će nastojati zaštiti deblo.

Zaštitari koje je angažirao Grad do daljnjeg ostaju nadzirati spornu površinu, kako se ne bi ponovo pokušalo pilati stablo.


Ranije objavljeno

Na Gripama je dramatična situacija. Na terenu su policija, vatrogasci te djelatnici Parkova i nasadi. 

Kako doznajemo od dogradonačelnika Bojana Ivoševića policija je spriječila Parkove i nasade koji su trebali pomoći vatrogascima u sanaciji 'načetog' stabla. Naime, zbog žutog meteorološkog upozorenja, stablo koje je već oštećeno nakon pokušaja pilanja, mora se sanirati zbog opasnosti od rušenja. 

No, policija sprječava ulaz splitskoj komunalnoj tvrtki koja asistira Javnoj vatrogasnoj postrojbi u sanaciji. Na terenu je dogradonačelnik Ivošević koji očekuje dolazak Mario Mikasa, načelnika JVP-a kako bi se problem riješio i pustilo djelatnike Parkova da saniraju stablo kako se ne bi srušilo.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević se poziva na članak 92. Zakona o vatrogastvu koji kaže da zapovjednik JVP-a može zapovjediti da sve sposobne osobe koje se zateknu u blizini intervencije pomažu vatrogasnoj postrojbi, u skladu s njihovim znanjima i sposobnostima, s vozilima, oruđem i drugim prikladnim sredstvima koja posjeduju. 

Dakle, tumači da su policajci morali pustiti djelatnike Parkova i nasadi da zaštite stablo od rušenja. Na lice mjesta upravo je stigao i Mario Mikas, zapovjednik JVP-a koji se s policijom i vatrogascima povukao sa strane i pokušava dogovoriti što su čije ovlasti i tko pogrešno tumači zakon.

Tu je i Gordan Tahirbegović iz Parkova i nasadi koji se pridružio pregovorima.

Susjedi nam kažu da je investitor spornih radova više puta prošao automobilom i iz daljine promatra razvoj situacije.

Vaša reakcija na temu