Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VIDEO: KAKO DERE TAKSI Turist u šoku; Vožnja ispala tri puta skuplja, sve je snimio

VIDEO: KAKO DERE TAKSI Turist u šoku; Vožnja ispala tri puta skuplja, sve je snimio

Neugodno iskustvo stranac je objavio na YouTubeu

Kako taksisti 'deru' turiste opće je poznata činjenica, a možda i jedan od razloga zbog kojih se neki od njih više nikada ne vrate u Hrvatsku. 

Jedno takvo neugodno iskustvo snimio je turist kojem je vozač taksija najprije kazao da će ga vožnja od hotela Radisson do Zračne luke stajati 300, 350 kuna, a onda je u konačnici ispala tri puta skuplja.

Čovjeka je, usto, taksist iskrcao na autobusnom stajalištu, a ne pred zgradom terminala. Kada je nezadovoljni turist tražio objašnjenje, vozač taksija je samo sjeo u vozilo.

Kako doznajemo, radi se o vozaču koji radi na aplikaciju.

- Mi kao legalni taksisti, koji rade na području grada Kaštela i samog aerodroma, zgražamo se nad takvim postupcima i najoštrije ih osuđujemo. Stoga molimo medije, pošaljete poruku u javnost i objavite ovaj video na svojim platformama, a sve u cilju sprječavanja ovakvih nečasnih i sramotnih radnji, poručuju kaštelanski taksisti.

Na ovaj gorući problem već dugo upozorava i Milivoj Topić, predsjednik Ceha obrtnika grada Splita.

- Prilikom donošenja samog zakona o prijevozu, prijevoznički cehovi i Obrtnička komora ukazivala su na ovakve mogućnosti pa tako i na mnogo toga više.

Nažalost, resorni ministar se hvali liberalizacijom koja je otvorila mnoga radna mjesta koja nažalost nitko ne vidi. Tvrtke koje su otvorene za 10 kuna ostavile su miljunske dugove na ime davanja, a turizam, za koje se resorno ministarstvo bori da opstane, jedan zakon Olega Butkovića - uništava.

Nažalost, svjedoci smo svakodnevnih nesreća i gužvi u gradovima na obali. Sigurnost građana je svedena na minimum, a to su prepoznala i osigravajuća društva. Odlučili su cijenu osiguranja vozila podigniti za više od 100 posto, otkriva nam Topić.



Vaša reakcija na temu