Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Lokaliziran požar u Milni na Braču, izgorjele i masline

VIDEO Lokaliziran požar u Milni na Braču, izgorjele i masline

Opožareno je oko tri hektara borove šume i makije

Poslijepodne je, nešto nakon 15 sati, u mjestu Makarac u Milni na Braču, u neposrednoj blizini dvaju hotelskih objekata i benzinske postaje, izbio požar u gustoj borovoj šumi.

Lokaliziran je u 17.30 sati. Nema štete na objektima kao ni ozlijeđenih.

Prema prvim procjenama, opožareno je oko tri hektara borove šume i makije. Izgorjelo je i nešto maslina.

Hotel 'Lucija' preventivno je ranije bio evakuiran, poglavito zbog činjenice da je okružen gustom borovom šumom, a i zbog opasnosti od dima. Sve angažirane vatrogasne snage bile su usmjerene ka odbijanju požara od objekata i vatra je zaustavljena nekih 200 metara od istog.

Požar su gasila sva dobrovoljna vatrogasna društva na Braču (DVD Milna, DVD Bol, DVD Pučišća, DVD Selca, DVD Supetar). Na teren je izašlo ukupno 39 vatrogasaca s 15 vozila, 1 helikopter i 2 kanadera. 


Problem je dodatno stvarao vjetar te nesnosna vrućina, zbog koje su iz Hrvatske vatrogasne zajednice i danas uputili apel građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru. Opasnost od požara velikih razmjera je izuzetno velika.

Vaša reakcija na temu