Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BIVŠI POLITIČKI TAJNIK HDZ-a NA SPLITSKOM SUDU 'Nadam se da će vijeće odbiti optužnicu'

BIVŠI POLITIČKI TAJNIK HDZ-a NA SPLITSKOM SUDU 'Nadam se da će vijeće odbiti optužnicu'

USKOK tereti Lovru Kuščevića za niz kaznenih djela

Lovro Kuščević, bivši politički tajnik HDZ-a i ministar Andreja Plenkovića, u pratnji odvjetnika Josipa Čeha došao je danas na optužno vijeće splitskog Županijskog suda na kojem se trebalo odlučiti o optužnici USKOK-a koja ga tereti za niz kaznenih djela iz doba dok je vodio malu bračku općinu Nerežišće. 

'Očekujem fer i korektnu odluku optužnog vijeća', kratak je bio Kuščević uoči sjednice zakazane za podne. 

Do splitskog Županijskog suda danas su svratili i drugi optuženici, poduzetnik Ante Marinović, kojem su društvo pravili odvjetnici Damir Primorac i Ivica Parlov, te načelnik Nerežišća Svemir Obilinović, kojeg brani odvjetnik Željko Gulišija.

Ni Marinović, ni Obilinović nisu bili raspoloženi za izjave. 

Sjednica je potrajala nepunih sat vremena, a odluka o optužnici nije donesena jer je obrana optuženoga Ivice Žunića, šogora Lovre Kuščevića, zatražila izdvajanje dijela dokaza kao nezakonitih. 

Tome se protivio zamjenik ravnatelja USKOK-a Krešimir Bačić. Vijeće sada mora najprije odlučiti o zahtjevu za izdvajanjem dokaza, no to rješenje mora postati pravomoćno pa tek onda mogu odlučiti o utemeljenosti optužnice. Sve skupa, cijela stvar će potrajati najkraće do kraja godine. 

Nakon sjednice, Kuščević je bio spreman tek za kratak komentar. 

'USKOK nije elaborirao optužnicu nikakvih dokazom. Svi optuženici, pa tako i ja, iznijeli smo svoju obranu, negirali smo počinjenje kaznenih djela iz optužnice. Nadam se da će optužno vijeće odbiti optužnicu, a u protivnom očekujem svoju nevinost što prije dokazati na sudu', kazao je Kuščević. 

Par riječi kazao je i odvjetnik Damir Primorac, koji brani Marinovića optuženog za davanje mita. 

'Optužnica je napisana na 154 stranice sa 654 dokazna prijedloga. To sve ukazuje da je riječ o ozbiljnoj optužnici. Dobro je da će optužno vijeće imati vremena proučavati taj predmet. 

U cijelosti smo osporili optužbu. Iznijeli smo argumente, obrazložili smo da je progon neosnovan, priložili smo dokaze. Nadam se da će ići obustava ili će se predmet vratiti tužitelju. Bili smo sretni što smo danas mogli obrazložiti ono što je relevantno', kazao je Primorac.

Vaša reakcija na temu