Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO: MINISTRICA TAMIŠAK U SPLITU Uručila sedam ugovora o sufinanciranju projekata vrijednih 22 milijuna kuna

VIDEO: MINISTRICA TAMIŠAK U SPLITU Uručila sedam ugovora o sufinanciranju projekata vrijednih 22 milijuna kuna

Novac su dobili Splitsko-dalmatinska županija, Grad Solin te Obrtno-tehnička i Turističko-ugostiteljska škola

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak u Splitu je uručila sedam ugovora o sufinanciranju projekata predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije, Grada Solina, Obrtno-tehničke i Turističko-ugostiteljske škole Split, vrijednih 22 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekata je 223 milijuna kuna.

Riječ je novcu za sufinanciranje ugovora iz projekata Skriveni habitati, Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Razvojni centar za elektrotehniku i računalstvo Splitsko-dalmatinske županije, Uspostava infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Turističko-ugostiteljske škole, Split, Novi Glorijet, Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split i Preservation, valorisation and promotion of cultural heritage on the outskirts of urban areas Heritage Revived. 

- Ovim putem mogu pohvaliti Splitsko-dalmatinsku županiju na čijem području je potpisano čak 6,7 milijardi kuna vrijednih projekata. I ovi ugovori koji će se realizirati dio su tog velikog paketa sredstava, poručila je ministrica, pohvalivši i županijske institucije na kvalitetnom radu.

- Financijska sredstava su dobrobit građana županije. Potpisali smo više ugovora. Splitsko-dalmatisnka županija potpisala je četiri ugovora. Turističko-ugostiteljska škola iz matičnih sredstava dobila je danas dodatnih 10 milijuna kuna iz matičnih sredstava. Obrtno-tehnička škola je također postala centar kompetencija. Poznato vam je da radimo Skriveni habitat u Dugopolju. S današnjim ugovorom smo u cijelosti zatvorili financijsku konstrukciju. Projekt Doma zdravlja vrijedan je više od 18 milijuna kuna, za uređenje po ispostavama. Današnjim ugovorom od 1,4 milijuna je zatvorena financijska konstrukcija, još dio će dodati županija, poručio je župan Blaženko Boban.

Solin je potpisao tri ugovora od 3,6 milijuna kuna. Najviše 2,2 milijuna kuna za ljetnu pozornicu Gradina.

Ministrica se nakon uručivanja ugovora u Splitu uputiti prema Gradu Hvaru gdje će u hvarskom Arsenalu predstaviti Registar otoka i Nacionalni plan razvoja otoka. 

Vaša reakcija na temu