Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Oporba zatražila ostavku Petroslava Sapunara, mostovci prozvali županijske čelnike zbog lažiranih izvješća u Domu u Vukovarskoj ulici, pogledajte što je Blaženko Boban rekao na sve...

VIDEO Oporba zatražila ostavku Petroslava Sapunara, mostovci prozvali županijske čelnike zbog lažiranih izvješća u Domu u Vukovarskoj ulici, pogledajte što je Blaženko Boban rekao na sve...

Miro Bulje je naglasio da su zatražili tematsku sjednicu već u svibnju

Nakon dva i pol mjeseca sastali su se županijski vijećnici. Iz uvodnog dijela izdvojimo da su oporbeni vijećnici zatražili ostavku Petroslava Sapunara, predsjednika Županijske skupštine te održavanje tematske sjednice o stanju u Domu za starije za vrijeme pandemije Covida 19.

Mostovci Miro Bulj i Milija Baldić-Lukšić prozvali su županijske čelnike zbog lažiranih izvješća u Domu u Vukovarskoj ulici gdje je od Covida-19 preminulo 19 štićenika.

- Petroslav Sapunar kao predsjednik Županijske skupštine i HDZ na čelu sa županom Blaženkom Bobanom ne poštuju zakone ni Poslovnik, sve u cilju zaštite Ivana Škaričića, ravnatelja Doma za starije i nemoćne koji se tamo smjestio nakon gubitka izbora. Zatražili smo tematsku sjednicu u svibnju potpisom vijećnika i u roku od 15 dana je Sapunar morao sazvati sjednicu, u ime naroda - kazao je Bulj.

Istaknuo je da kriju istinu, i tu je naravno ogroman problem što Ante Sanader čuva svoje poštare.

- Žalosti me što je na tu igru pristao i čovjek koji se poziva na struku, onaj kojega je javnost u početku i uvažavala, ministar Vili Beroš. On je, nažalost, na strani tih koji su dopustili da virus uđe tamo gdje niie smio ući. Umrli su ljudi, njihove obitelji zaslužuju istinu i da se raspravi na tematskoj sjednici uz prisustvo ministra Beroša i ministrice Bedeković - podvukao je Bulj.

Župan Blaženko Boban je pak medijima kazao da je u dogovoru sa SDP-om planirano da ako se uvrsti kao točka dnevnog reda, da nema potrebe za tematskom.

Osim toga je najavio i da će revidirati cijene u domu umirovljenika, da socijalne kategorije plaćaju kao do sada, pa čak i manje, a ostali korisnici po znatno višim cijenama.



Vaša reakcija na temu