VIDEO Pogledajte s čime se Grad Split ovaj put pohvalio

VIDEO Pogledajte s čime se Grad Split ovaj put pohvalio

Naveli su sve što su učinili u proteklom mjesecu

Grad Split je objavio video pod nazivom 'Lipanj u retrovizoru' u kojem su naveli što su sve učinili u prošlom mjesecu. Evo čime su se ovaj put pohvalili:

- Potpisan Ugovor o sufinanciranju izgradnje pročistača vode na Jadru koji bi do 2023. trebao osigurati isporuku pitke vode za 400 tisuća stanovnika splitske aglomeracije. Vrijednost investicije je 133 milijuna i 500 tisuća kuna, od čega će 70% sufinancirati Hrvatske vode, a preostali dio Vodovod i kanalizacija Split putem kredita Europske banke za obnovu i razvoj.

- Započela izgradnja pristupnih prometnica na Kili - jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Splitu, vrijedan 17 milijuna i 800 tisuća kuna. Rok izvođenja je 8 mjeseci.

- U tijeku izgradnja dionice prometnice s pratećom infrastrukturom u Primoštenskoj ulici na Žnjanu, koja će se tako spojiti s raskrižjem ulice Put sv. Lovre i Kotorske. Vrijednost zahvata iznosi 2 milijuna i 60 tisuća kuna.

- Započeli radovi na sanaciji djela Mostarske ulice na Brdima vrijedni 600 tisuća kuna. Rekonstrukcija ove ulice nastavit će se i na području kotara Neslanovac tijekom ove godine.

- Saniran asfalt na prometnicama oko Trga Gaje Bulata.

- Objavljena Masterplan-studija urbane regeneracije Splita - razvoj Istočne obale i Kopilice.

- U zadnjoj je fazi rekonstrukcija Osnovne škole Kamen-Šine vrijedna 23 milijuna i 200 tisuća kuna.

- Započela i druga faza rekonstrukcije Osnovne škole Brda koja obuhvaća ugradnju dizala i radove na pješačkoj rampi. Parkiralište sa zapadne strane već je poprimilo konačne vizure, kao i novi multimedijalni centar u potkrovlju škole. Investicija je vrijedna 4 milijuna i 200 tisuća kuna.

- Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta natkrivanja bazena Športskog društva Jadran – Središnji državni ured za šport osigurava 7 milijuna i 500 tisuća kuna, a ostatak Grad Split iz svog proračuna.

- U Športskom centru Gripe ugrađeno dizalo namijenjeno osobama s invaliditetom, slijedi tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole.

- Na plaži na Benama postavljen lift koji omogućava lakši ulazak u more osobama s invaliditetom i teško pokretljivim osobama.

- Projektu 'Četiri palme' dodijeljena bespovratna sredstava u iznosu od 4 milijuna i 500 tisuća kuna iz ITU mehanizma.

- Strateškom EU projektu Palača života-Grad mijena dodijeljena bespovratna sredstva u visini od 18 milijuna i 200 tisuća kuna kroz ITU mehanizam.

- Prvi put od 1979. obnavlja se fasada zgrade splitskog HNK. Sredstva u visini do 500 tisuća kuna osigurali su Ministarstvo kulture i Grad Split.

- U tijeku radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta na lokaciji Orišac, vrijedni 4 milijuna i 600 tisuća kuna.

- U parku Kruševića gumno postavljeni rasvjetni stupovi i elektro ormarići, vrijednost investicije je oko 260 tisuća kuna.

- COVID-19 potpore: Raspisan Javni poziv za dodjelu potpora za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Splitu - bespovratnih 4 tisuće kuna po svakoj novozaposlenoj osobi svakom poslodavcu od 1. svibnja, uz obvezu zadržavanja u minimalnom trajanju od četiri mjeseca.

- Unatoč pandemiji koronavirusa, Grad će financirati javne potrebe u kulturi s gotovo tri milijuna kuna.

- Od 1. lipnja izjednačene cijene redovnih programa u gradskim i privatnim vrtićima – Odluka vrijedna 26 milijuna i 500 tisuća kuna.

- Isplaćeno 448.250,00 kuna za 3175 umirovljenika u programu Moj zlatni Split.

- Isplaćeno 645.500,00 kuna za 170 novorođenih Splićana.

Video možete pogledati OVDJE.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69016, "");
Pregledaj komentare