Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Prometne zgode i nezgode VIDEO Pogledajte samoubilačko prestrojavanje vozača motocikla

VIDEO Pogledajte samoubilačko prestrojavanje vozača motocikla

U prvoj polovini godine na motociklima je poginulo 26 vozača

Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode objavljeno je 'samoubilačko' prestrojavanje, odnosno pretjecanje motociliste na Ulici Domovinskog rata.

Ovakve 'vratolomije' najčešešći uzrok su prometnih nesreća u kojima ginu vozači motocikala.

Evo MUP-ovihi statistika:


Tijekom prvog polugodišta 2020. godine, u prometnim nesrećama smrtno su stradala 2 vozača mopeda i 24 vozača motocikla. Dodatno, u razdoblju od 01. – 09. srpnja 2020. godine, u prometnim nesrećama poginulo je 7 motociklista.  Od početka godine, svaka četvrta osoba koja je poginula u prometnim nesrećama, nalazila se na takvom vozilu.

Poruka mopedistima i motociklistima je da ne precjenjuju vlastite mogućnosti i ne podcjenjuju opasnosti u prometu, već da povećaju pažnju, obzirom da sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, ponekad i sa smrtnim ishodom, a u kojima su najčešće i počinitelji.

'Poruka vozačima ostalih vozila je da obrate pozornost na motocikliste u prometu i to naročito na: raskrižjima, prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja', poručuju iz policije.

Vaša reakcija na temu