Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU splitsko-dalmatinska VIDEO Policija objavila kako je u Prometovom autobusu rano jutros uhitila sumnjivca za paljenje požara kod Medene

VIDEO Policija objavila kako je u Prometovom autobusu rano jutros uhitila sumnjivca za paljenje požara kod Medene

Potpalio je vatru upaljačem na dva mjesta

PU splitsko-dalmatinska objavila je snimku ranojutarnjeg uhićenja 35-godišnjaka koji je osumnjičen da je na dvije lokacije potpalio požar kod Medene u kojem je izgorjelo sedam hektara.

Taman su krenuli put njegove kuće kada su uočili Prometov autobus. Upali su unutra i pronašli osumnjičenog na kraju autobusa. Izvučen je napolje i odveden na kriminalističko istraživanje.

'Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnji muškarac 18. srpnja 2024. godine oko 18.55 sati u Seget Vranjici, u borovoj šumi uz čiju se istočnu stranu nalaze apartmansko naselje i hotel sa oko 2500 gostiju, a uz zapadnu stranu auto kamp s oko 1900 gostiju, u namjeri izazivanja požara, upaljačem za cigarete na dva mjesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio 8 hektara borove šume, čime je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega

Na opisani način je ostvario obilježja kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Uz kaznenu prijavu danas će biti doveden pritvorskom nadzorniku', navode u PU splitsko-dalmatinskoj.

Vaša reakcija na temu