Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Profesor Puljak na igralištu svoje mladosti: 'Nadam se da ću ući u drugi krug i pobijediti'

VIDEO Profesor Puljak na igralištu svoje mladosti: 'Nadam se da ću ući u drugi krug i pobijediti'

'Građanski Split ima alternativu. Izbor je ili ja ili HDZ i Kerum'

Ivica Puljak jučer je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita, a danas se pojavio na otvaranju obnovljenih košarkaških igrališta u Spinutu. Ne bez razloga. 

'Ovdje sam proveo veliki dio svog djetinjstva i mladosti. Išao sam u Tehničku školu, a ovdje sam igrao košarku, nekad i svaki dan. Igralište je obnovljeno zahvaljujući mladoj ekipi sa Spinuta, svaka im čast', kazao je Puljak i čestitao predsjedniku kotara Spinut Luki Kovaču Levantinu


Kandidatura Ivice Puljka očekivala se već neko vrijeme. 

'Želimo građanima predstaviti svoje ideje i pokazati da nas je zaista briga za ovaj grad, koji nažalost stagnira, naročito u zadnjih 12 godina, otkad su na vlasti Kerum, SDP i HDZ. Želimo uvesti red, riješiti puno problema, kao što su čistoća i izgradnja parkirališta da napokon maknemo auta s ulica. Želimo poduzetnicima omogućiti da otvaraju nova radna mjesta, razvijati turizam', kaže Puljak. 

Prošli tjedan objavljeno je istraživanje agencije Ipsos puls, koje je naručila upravo stranka Centar. Puljka se svrstali u 'top 4' uz Željka Keruma, Vicu Mihanovića iz HDZ-a te Branku Ramljak. Pitali smo ga kako cijeni svoje izglede u trci za prvu fotelju Banovine. 

'Mislim da imam šanse, to pokazuje istraživanje prema kojem me ljudi u Splitu smatraju najpozitivnijim gradonačelničkim kandidatom. Svi oni koji su najavili kandidaturu za sada pripadaju desnom političkom spektru. Nadam se da ću zaista ući u drugi krug i na kraju i pobijediti. Mislim da je građanski, umjereni Split mojom kandidaturom dobio alternativu i da je sada izbor ili ja ili Kerum i HDZ', drži Puljak. 

Sve i ako postane gradonačelnik Splita, malo će to značiti bez većine u Gradskom vijeću. S kim će Centar koalirati. 

'Vidjet ćemo što će biti nakon izbora. Volio bih da se druge političke opcije pridruže i da zajedno idemo u borbu da Split zaista dobije šansu i počne s pravim razvojem, da postane jedan normalan grad. Mislim da će građani tako odlučiti', zaključio je Puljak.

Vaša reakcija na temu